Gemeente Rotterdam

Nr. 219
20 november 2007

Wervingscampagne Antilliaanse agenten voor het Politiekorps Curaçao

Dinsdag 20 november startte een speciale wervingscampagne voor Antillianen om politieagenten te werven voor het Politiekorps Curaçao. De gemeente Rotterdam en de Politie Rotterdam-Rijnmond werken nauw samen om het Politiekorps Curaçao te helpen bij het oplossen van hun personeelstekort. Burgemeester Opstelten verrichtte de officiële aftrap door het symbolisch aanbieden van de campagne aan de Gevolgmachtigd Minister van de Nederlandse Antillen, de heer Paul Commenencia.

Het idee voor de campagne werd gelanceerd tijdens een werkbezoek van burgemeester Opstelten en korpschef Meijboom begint dit jaar aan Curaçao. Op Curaçao is er grote behoefte aan nieuwe agenten, echter de werving op het eiland is een probleem. Veel jongeren vertrekken namelijk naar Nederland om te studeren. Omdat er in Rotterdam veel Antillianen wonen, hebben de Gemeente Rotterdam en Politie Rotterdam-Rijnmond besloten om het politiekorps Curaçao te helpen en een grote wervingscampagne op te zetten. Vooral jonge Antillianen in de leeftijd van 17 tot 34 jaar uit de regio Rotterdam die een eigen bijdrage willen leveren aan het vergroten van de veiligheid op de Antillen, worden uitgenodigd om te solliciteren. De opleiding op Curaçao duurt ongeveer 15 maanden. Daarna vindt een aanstelling plaats als aspirant agent.

De komende weken hangen er op veel plekken in de stad posters. Een speciaal promotieteam reikt op scholen en tijdens speciale gelegenheden in de stad folders uit. Omdat in de Antilliaanse cultuur familie een belangrijke rol speelt, richt de campagne zich speciaal op het familiegevoel met de slogans: 'Help je oma veilig wonen' en 'Laat je nichtje veilig spelen'. Er is een website waarop alle informatie te vinden is www.wordpolitieagentopcuracao.nl of www.birapolisnakorsou.an. Tijdens de feestdagen als veel Antillianen op familiebezoek naar Curaçao gaan, worden er ook op Curaçao posters opgehangen en folders uitgedeeld rondom de luchthaven.

noot voor de redactie/