Time : 11:57:50
Date : 20 November 2007
Sender Name: Expo-id

Bestaat Sinterklaas dan toch? - G.D.D. draait bezoekers en exposanten een rad voor de ogen

De vakorganisatie Febelux (beursorganisatoren en hallenexploitanten in België en het Groothertogdom Luxemburg) neemt afstand van Gérard Deslandes Diffusion nv (G.D.D.) en haar manifestatie Brusselse Beurs. De federatie wijst erop dat enkel erkende beursorganisatoren het vertrouwen van exposanten en publiek waard zijn.

Het pijnlijke incident tijdens het eerste weekend van de nieuwe publieksbeurs Brusselse Beurs, waarbij de standhouders klacht indienen tegen organisator Gerard Deslandes Diffusion, zet het medium beurzen & tentoonstellingen in een bijzonder kwaad daglicht en doet onrecht aan de vele honderden manifestaties die wél beantwoorden aan de verwachtingen van exposanten en bezoekers.

De federatie betreurt de vele dubbelzinnigheden en bewuste vaagheden in de geschreven communicatie en op de websites
www.foiredebruxelles.be en www.bradexpo.be. Bijzonder kwalijk is dat meer dan 220 op het twijfelachtige voorstel van Gérard Deslandes Diffusion zijn ingegaan, in de hoop op de Brusselse Beurs de beloofde 90.000 bezoekers te kunnen verwelkomen. Dat het er tijdens het openingsweekend slechts 300 waren, toont op een pijnlijke manier aan hoe essentieel een goede promotiecampagne is om bezoekers te mobiliseren.

"Het stoort mij heel erg dat G.D.D. blijkbaar de goede faam van één van onze leden gebruikt heeft om exposanten over de streep te halen", verklaart Febelux-voorzitter Jean-Michel Collignon. "Onze leden investeren fors om hun evenementen editie na editie te laten groeien. Dat anderen op die inspanningen vegeteren en dan ook nog eens de goede reputatie van het medium door het slijk halen, is dubbel erg."

Febelux wijst erop dat de geloofwaardigheid van G.D.D. en de beloftes die aan exposanten en bezoekers gemaakt worden, eerder al in vraag gesteld werden naar aanleiding van incidenten in 2004 en 2005. De federatie raadt geïnteresseerde exposanten en bezoekers aan vooraf de portaalsite www.exhibitions.be te raadplegen om te verifiëren of het evenement door een bij Febelux aangesloten beursorganisator georganiseerd wordt.

Over Febelux: Febelux is de enige federatie van beursorganisatoren en hallenexploitanten in België en het Groothertogdom Luxemburg. De vereniging telt 48 leden en vertegenwoordigt 201 toonaangevende vak- en publieksbeurzen. Alvorens toe te kunnen treden wordt elk kandidaat-lid aan een uitgebreide doorlichting onderworpen. Kandidaat-leden die geen overtuigende geloofsbrieven kunnen voorleggen, worden geweigerd.

Noot (