Socialistische Partij

Kinderlintjes 2007

18-10-2007 * De SP heeft begin dit jaar een initiatiefvoorstel ingediend om voortaan niet alleen volwassenen met een lintje te onderscheiden, maar ook kinderen die een bijzondere prestatie voor de maatschappij geleverd hebben in het zonnetje te kunnen zetten! Helaas heeft dit voorstel het nét niet gehaald en is toen besloten als SP Afdeling Oss zelf Kinderlintjes uit te gaan reiken.

De SP vindt het belangrijk dat maatschappelijke betrokkenheid onder kinderen wordt gestimuleerd. Daarnaast is het ook gewoon leuk om kinderen die iets bijzonders voor de samenleving hebben gedaan een keertje in het zonnetje te zetten!

Op 20 november, de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind, vindt de uitreiking plaats.

De jury

We hebben een prominente Osse jury, die in het dagelijks leven veel met kinderen bezig is, bereid gevonden om de nominaties te beoordelen. Deze jury is gisterenavond voor het eerst bij elkaar geweest en bestaat uit Neset Irsik (voorzitter Turkse oudervereniging), Bart Reijnders (KAKO), Nick Burgers (voorzitter Jongerenraad Oss), Eveline van de Ven (redacteur Regio Oss) en Chris Ermers (wethouder jeugd). Zij staan voor de moeilijke taak om de uiteindelijke winnaars uit de nominaties te kiezen.

Nominatie

Een kind nomineren voor een lintje kan vanaf komende week via deze pagina.

Het inschrijfformulier zal ook te vinden zijn op de weblog van Lilian Marijnissen, Kliknieuws en in de krant Regio Oss.

Zie ook:

* Dossier Jeugd