NEN


Gratis informatiemiddag NEN 2082

maandag 22 oktober 2007, 10:28

Op dinsdag 20 november organiseert NEN een gratis informatiemiddag over de nieuwe norm NEN 2082. Deze Nederlandse norm geeft eisen voor functionaliteit van informatie- en archiefmanagement in programmatuur. U kunt nu alvast op de hoogte raken van de inhoud en toepassing van de norm.

De norm moet de uitwisselbaarheid van 'recordmanagement'-metagegevens en archiefbescheiden bevorderen tussen verschillende applicaties en organisaties. Ook legt de norm de minimumfunctionaliteit in bedrijfsapplicaties en RMA's vast en geeft hij de standaardfunctionaliteit aan voor organisaties in Nederland.

Tijdens de bijeenkomst zijn er drie presentaties:
1. de heer Hans Waalwijk van de archiefschool geeft de achtergrond van het ontstaan van de norm;

2. de heer Hans Hofman van het Nationaal Archief gaat dieper in op NEN 2082 zelf;

3. de heer Van Heijst van de firma VHIC licht de toepasbaarheid van de norm toe.

Na de presentaties is er mogelijkheid tot vragen stellen en discussie. Na de afsluitende discussie is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje informeel verder te praten over het onderwerp.

De norm NEN 2082 wordt in het voorjaar van 2008 verwacht.

Informatie
De bijeenkomst wordt georganiseerd door de NEN-normcommissie 'Informatie- en Archiefmanagement'.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Jan Rietveld, consultant Kennis en InformatieDiensten, e-mail jan.rietveld@nen.nl, telefoon (015) 2 690 376. Of Paul van Rijsinge, e-mail paul.vanrijsinge@NEN.nl, telefoon (015) 2 690 141.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN 2082:2007 Ontw. nl (Norm) Beslis mee over recordmanagement (Nieuwsbericht) Special NEN 2082 Nieuw Record Management volgens NEN 2082 (Cursus) NEN ICT-Mail (Publicatie) Zie het origineel