Politie Groningen

Brandstichting legt schuurtje in de as

't Zandt, 20-11-2007 o Een schuurtje aan de Molenweg in t Zandt is maandagavond door brand verwoest. De politie gaat uit van brandstichting. Het is nog onbekend of het om dezelfde dader gaat die al enkele maanden actief is in het dorp.

Het vuur werd iets voor acht uur nagenoeg gelijktijdig ontdekt door surveillerende politieagenten en enkele wandelaars. Het schuurtje, zon honderd meter achter een woning in het veld gelegen, stond al snel geheel in lichterlaaie. De politie startte onmiddellijk een buurtonderzoek dat dinsdagochtend wordt voortgezet. Ook werd een speurhond ingezet. De technische recherche is maandagavond nog met een sporenonderzoek begonnen.

In t Zandt is sinds augustus 15 keer brand gesticht of een poging daartoe ondernomen. De laatste drie branden waren op drie op een volgende maandagavonden- of nacht. De politie sluit deze week de huis-aan-huis bezoeken in het dorp af. Alle ruim 300 woningen van het dorp zijn dan door agenten bezocht. De politie is tevreden over de eerste resultaten van de bezoeken. Een aantal bewoners zal opnieuw worden bezocht om dieper in te gaan over de eerder verstrekte informatie. Het 24-uurs toezicht in het dorp blijft vooralsnog gehandhaafd.