NEN


Kader voor applicatiemanagement

maandag 19 november 2007, 17:37

Zojuist verschenen is NEN 3434 Applicatiemanagement. Deze norm is ontwikkeld op initiatief van de stichting ASL BiSL Foundation. Op 14 november organiseerden NEN en de ASL BiSL Foundation een gratis informatiedag over deze nieuwe norm en dat was een succes.

NEN 3434 Applicatiemanagement komt tegemoet aan de behoefte van applicatiebeheerorganisaties en hun klanten aan een consistent, volledig en herkenbaar normenkader voor applicatiemanagement. Bij het opstellen van de normeisen zijn vijf niveaus van procesvolwassenheid onderkend. NEN 3434 Applicatiemanagement is gebaseerd op ASL (Application Services Library) van de stichting ASL BiSL Foundation. De norm is gericht op het gehele proces van het beheren van applicaties, gedurende de complete levensloop.

De doelstelling van NEN 3434 is het bieden van een onafhankelijke, vergelijkbare en eenduidige beoordelingsmogelijkheid van de procesvolwassenheid van applicatiebeheerorganisaties. De norm omvat een gemeenschappelijke 'kapstok' voor beoordelingsaspecten en een objectieve 'meetlat' voor beoordeling. Applicatiebeheerorganisaties kunnen met behulp van deze norm hun eigen organisatie professionaliseren en hun klanten kunnen de norm toepassen bij een leveranciersselectie.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN 3434:2007 nl (Norm) NEN ICT-Mail (Publicatie)