HITT

PERSBERICHT

Apeldoorn, 20 november 2007

FUSIEVOORSTEL HITT N.V. MET Q.P.S. HOLDING B.V.

De directie van HITT N.V. (HITT) heeft, onder goedkeuring van haar raad van commissarissen, op 15 november 2007 een fusie voorgesteld met Q.P.S. Holding B.V. (Q.P.S. Holding). Het voorstel tot fusie houdt in dat HITT als verkrijgende vennootschap het gehele vermogen van Q.P.S. Holding, waarvan HITT thans 100% van de uitstaande aandelen houdt, onder algemene titel zal verkrijgen. Q.P.S. Holding zal als verdwijnende vennootschap als gevolg van de fusie ophouden te bestaan. De werkzaamheden van Q.P.S. Holding zullen door HITT worden voortgezet. Het volledige fusievoorstel kan opgevraagd worden bij de Kamer van Koophandel voor Oost-Nederland en ligt voor aandeelhouders en andere rechthebbenden van HITT ter inzage op het kantooradres van HITT aan de Oude Apeldoornseweg 41- 45 (7333 NR) Apeldoorn.

Profiel HITT

HITT is een vooraanstaand speler in de wereldwijde nichemarkt voor verkeersbegeleiding- en navigatie­sys­te­men. De door HITT ontwikkelde technologie leidt tot hogere veiligheid, betere doorstroming en aanzienlijke be­spa­ringen in infrastructuur en logistiek. De activiteiten van HITT bestaan uit het ontwerpen en verkopen van ver­keers­begeleidende systemen voor lucht- en scheepvaart en hydrografische en navigatiesystemen. Verkeersbegeleidende systemen omvatten 'Air Traffic Control' dat zich richt op verkeer op luchthavens; 'Vessel Traffic Management' op verkeer op binnen- en buitenwateren; 'Technical Services' op onderhoud van kennis en systemen bij klanten en 'haven management systemen' op beheersing van inzet en afrekening van middelen en diensten in havens. Hydrografische en navigatiesystemen omvatten 'Hydrographic survey systems' voor het ma­ken van digitale onderwater terreinmodellen; 'precision navigation systems' voor beloodsing en ondersteuning bij afmeren en offshore constructie­werk­zaam­heden; 'navigation systems' voor de visserij en automatische iden­tifi­catie AIS en 'AIS Live.com' dat via het internet scheepsinformatie verspreidt aan geinteresseerden. HITT levert soft­ware producten, ondersteunende diensten en neemt integrale projecten aan. Als project­ver­antwoor­de­lijke le­vert HITT alle benodigde systeemelementen zoals sensoren, communicatieapparatuur en computers. Na de in­stal­latie voorziet HITT in het jarenlange onderhoud van de systemen.

HITT behaalde in 2006 een omzet van EUR 27,9 miljoen en een nettowinst van EUR 1,9 miljoen. Het aantal werknemers eind 2006 bedroeg 165. Sinds juni 1998 is HITT genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.

Voor nadere informatie: ir John H.M. van Asperen (CFO); t: +31 (55) 543 25 90 e: investor.relations@hitt.nl