ZEKUR, de goedkoopste en origineelste zorgverzekering van Nederland

20/11/2007 09:20



UVIT



ZEKUR is de jongste verzekering van Nederland en de eerste waarbij gebruik wordt gemaakt van zorgkeuzebeloning. Dit vertaalt zich in veel gemak en een lage prijs van 77,77 euro (zelfs maar 56,78 euro bij een eigen risico van 500 euro naast het verplichte eigen risico) voor de verzekerden. ZEKUR is met name interessant voor jongeren door de beperkte keuze in zorgaanbieders en de vernieuwende hoeveelheid zorg via internet en telefoon.

Voor weinig krijgt de verzekerde veel: goede zorg en geen gedoe met medische acceptatie. Een sms dienst voor 'de Pil' en degenen die ouder zijn dan 21 jaar kunnen gebruik maken van een creditcard die CO2 neutraal is. Er komt webcam-consult met huisartsen, foto's van pijnplekken kunnen digitaal verzonden worden en via MSN kan men chatten met het servicecentrum van Univé Zorg. Medicijnen worden besteld en thuis afgeleverd via zekur-apotheek.nl. Telefonisch consult en medisch advies gaat via 0900-ALZEKUR. Op de website ZEKUR.nl kan de verzekering eenvoudig worden afgesloten.

Van ZEKUR-houders wordt gevraagd dat ze bij planbare hulp naar een van de door ZEKUR gecontracteerde ziekenhuizen gaan en hun medicijnen alleen afnemen via zekur-apotheek.nl. Eventuele hulpmiddelen moeten worden afgenomen bij een van de twee gecontracteerde leveranciers. Voor huisartsenzorg kunnen verzekerden terecht bij elke huisarts, maar op termijn alleen bij geselecteerde centra. In de regio Den Haag zal de sturing al in 2008 ingezet worden.

Er is geen beperking bij spoedeisende hulp, topklinische zorg en een aantal bijzondere geneesmiddelen. Als de verZEKURde toch zorg geniet die niet onder de afspraken valt wordt daarvan 80% vergoed. Naast Gewoon ZEKUR kan ook Extra ZEKUR worden afgesloten. Dat is een aanvullende verzekering met een uitgebreide tandartsverzekering en inclusief een doorlopende reisverzekering.





http://www.zekur.nl