Gemeente Nijkerk


Speerpuntactie 'Parkeren op de stoep'

parkeren op de stoep De gemeente Nijkerk wil ergernissen in de openbare ruimte aanpakken. Door middel van zogenaamde speerpuntacties zet zij in op enkele speerpunten die zorgen voor een betere leefbaarheid. De nieuwe speerpuntactie van toezicht openbare ruimte gaat om het parkeren van autos op de stoep. Met het blokkeren van de stoep ontstaan er voor voetgangers verkeersonveilige situaties, omdat zij via de rijbaan de auto moeten passeren. Dat is een ongewenste situatie.

Niet altijd is er in de gemeente Nijkerk voldoende parkeergelegen-heid. Toch wordt er ook regelmatig op de stoep geparkeerd, waar dat niet nodig is. In het laatste tevredenheidonderzoek kwam het parkeren op het trottoir naar voren op plaats vier van de ergernissen van de inwoners van Nijkerk. Ongeveer 1 op de 5 inwoners van Nijkerk ervaart de auto op de stoep als een ergernis.

Tijdens deze actie zal de gemeente zich met name richten op autos die de stoep volledig blokkeren. De toezichthouders openbare ruimte van de gemeente treden op, wanneer het parkeren van autos op de stoep gevaarlijke verkeerssituaties tot gevolg heeft of als deze de begaanbaarheid van de voetgangers belemmeren.

De gemeente voert de actie in samenwerking met de politie uit. Er zal niet alleen doordeweeks, maar ook s avonds en in het weekend worden gecontroleerd. De controles vinden plaats in de hele gemeente Nijkerk.

In de maand november en december zal er voornamelijk worden gewaarschuwd. Behalve als het gaat om bijzonder gevaarlijke situaties. Na december houdt de waarschuwingsperiode op en wordt er meer bekeurd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de service- en informatiebalie, tel. 2472 333. U kunt ook uw vraag of opmerking kwijt via : Klachten en meldingen openbare ruimten