Provincie Friesland



PERSBESLUITENLIJST

Het College van Gedeputeerde Staten heeft op
20 november 2007 het volgende besloten:

Mededelingen
Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de GS-vergadering van 13 november 2007 vastgesteld.
Besluitenlijsten beschikbaar


1. Uitgangspunten planMER derde waterhuishoudingsplan en waterbeheerplan Het college heeft de uitgangspunten voor de planMER(milieu-effectrapportage)-procedure voor het derde Waterhuishoudingsplan en het Waterbeheerplan vastgesteld. De uitgangspunten staan in de notitie 'Reikwijdte en detailniveau planMER Waterhuishoudingsplan en Waterbeheerplan Fryslân'. Provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân stellen gezamenlijk de waterplannen voor Fryslân en een deel van Groningen op. Hiervoor moet een planMER-procedure worden doorlopen. Met een planMER worden de milieueffecten van beide plannen integraal in kaart gebracht. Dit betekent dat wordt onderzocht wat de gevolgen van maatregelen zijn op de natuur, landbouw en recreatie.


2. Extra subsidie voor Woodbrookers
Het college van Gedeputeerde Staten van Fryslân stelt aan PS voor in te stemmen met een incidentele investeringssubsidie van 4 miljoen euro aan Jeugdhulp Friesland ten behoeve van de nieuwbouw en verbouw van de jeugdzorgvoorziening De Woodbrookers. Deze subsidie komt naast de incidentele doeluitkering van 2,5 miljoen euro van het ministerie van VWS. Als voorwaarde geldt dat het pand voor 1 juli 2009 in gebruik wordt genomen voor ten minste 10 jaar.


3. Eerste projecten Fryske Fiersichten kunnen van start De uitvoering van de eerste Fryske Fiersichten-projecten kan van start. De provincie Fryslân heeft 19 projecten bestempeld als 'úteinsetters': kant-en-klare projectideeën die direct los kunnen. Over het overgrote deel van de 750 ideeën gaat de provincie vanaf januari met de indieners in gesprek om de ideeën verder te concretiseren en zo mogelijk verbindingen te leggen tussen projecten over dezelfde thema's. Onder de projecten die volgend jaar al van start gaan, zijn onder meer ideeën voor het opzetten van een Friese canon, het ontsluiten van de Friese meren met een Tom Tom voor de watersport en het markeren van de entrees van Fryslân met toegangspoorten. Ook is er een plan om van de Friese elf steden in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa te maken en een idee voor een gericht mentorschap voor probleemjongeren. Persbericht met bijlagen beschikbaar


---- --