Nederlander verliest in 2007 sleutels, sieraden en digitale camera's


NOOTDORP, 20071120 -- In het eerste jaar dat de websites www.doormijverloren.nl en www.doormijgevonden.nl bestaan is een aardig beeld ontstaan van voorwerpen die Nederlanders het gemakkelijkst verliezen. De top 3 bestaat uit sieraden 21%, sleutels 12%, mobiele telefoons/PDA's 8%. Of enige correlatie bestaat tussen relationele ruzies en het aantal verloren ringen is niet bekend maar lijkt realistisch. Daarna volgen foto/video,* *betaalmiddelen,* *tassen* & *koffers,* *kleding en dieren.* *Waarbij de laatste categorie vermoedelijk eerder wegloopt,* *dan dat deze werkelijk verloren wordt.

Het patroon van verloren en gevonden voorwerpen volgt de Nederlandse populatie. De grote steden staan op de eerste vier plaatsen. Van de verloren voorwerpen vinden sleutels 15%, betaalmiddelen 14% en sieraden 14% het beste de weg terug naar hun eigenaar.

Met een aantal meldingen van ruim 3.000 is een representatieve steekproef gewaarborgd.

De websites www.doormijverloren.nl en www.doormijgevonden.nl zijn opgericht in 2006 en hebben tot doel eigenaren en eerlijke vinders op een eenvoudige en toegankelijke manier met elkaar in contact te brengen. De dienstverlening is kosteloos en sluit aan bij initiatieven om elektronische dienstverlening voor Nederlanders te vergroten.

DoorMij Company richt zich op het individu in relatie tot persoonlijke profilering middels publicatie van (contra)prestaties en diensten via het web. In de toekomst zal DoorMij Company hiervoor meerdere websites exploiteren beginnend met www.doormij. DoorMij Company is een partnership tussen de firma's Cornelissen Innovatie Adviseurs uit Nootdorp en Webzaken uit Zoetermeer.