Einde aan onduidelijkheid rond gestructureerde producten


Het eerste boek over notes in Nederland

AMSTERDAM, 20071120 -- Gestructureerde producten, zoals notes, turbo's en speeders, vormen de snelst groeiende beleggingsmarkt van dit moment (in 2006 meer dan 30 mrd.). Toch hebben veel beleggers nog weinig kennis van deze financiële producten, blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het boek `Note aan de man', geschreven door dé autoriteit op het gebied van speciale beleggingsproducten, Marcel Tak, moet hier verandering in brengen.

'Note aan de man'
`Note aan de man' is het eerste boek over gestructureerde beleggingsproducten in Nederland. Dit boek komt voort uit een samenwerkingsverband tussen onafhankelijk financieel expert Marcel Tak en vermogensbeheerder Wijs & van Oostveen. Het boek is gratis aan te vragen via www.allesovernotes.nl.

Beleggers stappen massaal in
Gestructureerde beleggingsproducten hebben in korte tijd een aanzienlijk marktaandeel verworven. In Nederland komt het belegd vermogen in deze producten uit op zo'n 30 miljard euro, een vertienvoudiging ten opzichte van 2003. Maar de markt voor notes staat feitelijk nog in de kinderschoenen. In andere Europese landen zoals Duitsland, België en Italië hebben beleggers inmiddels voor meer dan 100 miljard euro in notes geïnvesteerd.

Behoefte aan onafhankelijke en heldere informatie
Gezien de omvang van het belegd vermogen is het opmerkelijk dat er zo goed als geen onafhankelijke informatie beschikbaar is over deze producten. Terwijl het toch essentieel is voor beleggers om te begrijpen waar ze massaal instappen. Gelukkig is er nu het boek `Note aan de man'. Hierin wordt in heldere bewoordingen uiteen gezet wat gestructureerde beleggingsproducten precies zijn, welke voor- en nadelen deze producten hebben en waarop men moet letten bij de aanschaf ervan.

Over de auteur
Marcel Tak adviseert als zelfstandig adviseur professionele marktpartijen over beleggingsvraagstukken in het algemeen en gestructureerde producten in het bijzonder. Daarnaast is Tak actief als columnist voor de website IEX.nl waarvoor hij nieuwe beleggingsproducten op toegankelijke wijze belicht. Tak wordt gezien als dé autoriteit op het gebied van gestructureerde producten.

Over de uitgever
Naast de banken ING, ABN Amro, Rabobank en vermogens-beheerder Robeco is de onafhankelijke vermogensbeheerder Wijs & van Oostveen ( www.wijs.nl ) één van de belangrijkste aanbieders van notes in Nederland. Vanaf het moment dat notes voor het eerst in Nederland werden aangeboden, is Wijs & van Oostveen er nauw bij betrokken geweest.