Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 8 november 2007

SOCO stelt deuren weer open

Kunst en commercie gaan hand-in-hand tijdens onderscheidende expositie

Na een rigoureuze verbouwing opent SOCO haar deuren weer voor het publiek met de expositie Redefining the Space. De opening van deze tentoonstelling is op 20 november 2007.

SOCO (Social Contemporary Center for the Arts) fungeert als expositieruimte voor kunst en realiseert als productiehuis kunstprojecten in samenwerking met kunstenaars en organisaties. Hierbij wordt het grensgebied tussen autonome en toegepaste kunst verkend.
Naast het tentoonstellen en produceren van innovatieve kunst vinden er in de expositieruimte ook geregeld activiteiten plaats, zoals workshops, culinaire kunstavonden, speciale kinderdagen en lezingen. Door op deze alternatieve wijze kunstenaar en bezoeker nader tot elkaar te brengen onderscheidt SOCO zich binnen het huidige expositielandschap.

Het voornaamste doel van SOCO is het creëren van nieuwe mogelijkheden voor zowel de kunstenaar als voor de ontwikkeling binnen de kunstwereld. Ook wordt het potentieel van de kunstenaar getoond om nieuwe, commerciële opdrachten te genereren: "SOCO probeert de juiste balans te vinden tussen het toepassen van artistieke ideeën binnen een commerciële context en tegelijkertijd trouw te blijven aan de kunstwereld", aldus Peter Distol, creatief directeur van SOCO. "SOCO wil niet alleen een nieuwe impuls geven aan de creatieve industrie, maar wil ook de kunstwereld wakker schudden en een mogelijk antwoord bieden op het subsidiedebat."

Sinds SOCO in 2005 haar deuren opende aan de Bloemstraat in Amsterdam, zijn twaalf projecten gerealiseerd door nationale en internationale kunstenaars. Gefinancierd zonder subsidies, met behulp van privé-gelden en commerciële sponsors.
http://www.socoamsterdam.nl

----------