Gemeente Wijk bij Duurstede

Buurtauto's Wheels4all groot succes

Het in januari in Wijk bij Duurstede gestarte buurtautoproject van Wheels4all is een groot succes. Op 20 november 2007 wordt de derde auto geplaatst op een gereserveerde parkeerplaats aan de Mast in wijk De Horden. De andere twee auto's zijn beschikbaar in de Noorderwaard (Keizer) en De Engk/Binnenstad (Zocherstraat). Initiatiefnemer Arie Verheul is zeer tevreden over de resultaten tot nu toe. "We liggen prima op schema, de gebruikers zijn tevreden, de gemeente is uitermate coöperatief en inmiddels maken 30 Wijkenaren regelmatig gebruik van één van de buurtauto's". Ook landelijk doet Wheels4all het goed. Het aantal leden steeg spectaculair van ca. 200 in 2004 tot circa 1300 op dit moment.
Wheels4all streeft ernaar om eind 2008 in de gemeente Wijk bij Duurstede ca. zes buurtauto's beschikbaar te hebben, zodat leden binnen een straal van zo'n 500 meter vanaf hun woning een buurtauto kunnen gebruiken. Komende winter ligt de focus op Cothen en Langbroek en in 2008 op de wijken De Geer en De Heul.

Het gemeentebestuur van Wijk bij Duurstede staat vierkant achter het buurtautoproject. Wethouder Henk Muis: "In de gemeente Wijk bij Duurstede zijn zo'n 10.000 auto's. Die hebben allemaal een plek nodig. Die plekken beginnen op te raken en daar hebben we allemaal last van. Met een buurtauto zoals Wheels4all delen meerdere mensen één auto. Dat scheelt parkeerplaatsen. Bovendien is het een handige en goedkope oplossing voor mensen die maar af en toe een auto nodig hebben. Dat weet ik uit eigen ervaring. En hoe meer buurtauto's er komen, hoe gemakkelijker het wordt. Daarom ben ik, als inwoner van Wijk en als wethouder verkeer en vervoer, heel erg blij met dit initiatief uit de samenleving".