Ingezonden persbericht

De Eerste Kunstmaan Winterrevue

met de Zingende Tulp
20, 21 en 22 November, Halte kunstmaan, Stedekestraat 72, Tilburg.

()

Hoe gebruikt de bewoner zijn stad en omgekeerd ? Waar zijn de sluiproutes ? Hoe maak je Levensruimte ? De Eerste Kunstmaan Winterrevue is een minifestival waarbij een speelse benadering van deze vragen centraal staat. Wim Verhoeven nodigde hiervoor collega's uit die de liefde voor de rommelige stad delen.

De Eerste Kunstmaan Winterrevue vindt plaats in Halte Kunstmaan, van 20 t/m 22 November en beslaat een doorlopend programma en een VULLEND avondprogramma.

Halte Kunstmaan is tijdelijk gevestigd in een eind 19e eeuws pakhuis met een lange geschiedenis als voormalig krakersnest, garage, leerlooierij, graanopslag....en nu dus de basis voor creatieve projecten

()
DOORLOPEND PROGRAMMA

De revue heeft een doorlopend expositieprogramma met filmprojecties, installaties en geluidssculpturen. Daarbij wordt het beeld ingezet als instrument om zich in de geest te verplaatsen in schaal en ruimte: Door miniaturen en uitvergrotingen van zaken uit het alledaagse stadsleven wordt de beleving van andere werelden opgeroepen en het gewone gemystificeerd. De bezoeker wordt verleid te fantaseren over de ruimte in de stad om deze in de verbeelding te laden met nieuwe betekenis, daarbij geholpen door de karakteristieke sfeer van het oude pand.

Er zijn vooral kunstenaars uitgenodigd die werken met "Gefunden Fressen". Parels weggegooid door de zwijnen, worden door deze makers hernieuwd en krijgen een rol in het hiernamaals van de verbeelding.

20 - 22 Nov 14.00 uur - 18.00 uur (en tijdens het avondprogramma)

Met Michiel Brouwers, Sander van Bussel, Wim Verhoeven, Jan van den Dobbelsteen, Danielle Lemaire, Gonny Jungst, Olivier Nijs , De Tilburg Cowboys, Ad van Buuren, Rolf Engelen, Paul Bogaers , Bram Govers, Simon Haen, Guus Voermans

AVONDPROGRAMMA
22 November 20.00 uur - 24.00 uur Met NIEUW IN TILBURG : de Zingende Tulp (Hamburg), de boomlange bariton die in de gedaante van een tulp zijn Arias ten gehore brengt, met zijn nieuwe programma Tulipansolo, Sandra Coelers zingt nieuw Nederlandstalig repertoire, begeleid door beeldprojecties, Paul Bogaers leest voor uit zijn Nieuwverschenen collageroman Onderlangs, Danielle Lemaire bespeelt speeldoosjes, Jan van den Dobbelsteen draait oude plaatjes andersom terug en A whole lot of shaking going on met Coctailbar Guadelupe !

De Eerste Kunstmaan Winterrevue sluit aan bij de conferentie Urban Spaces van de Cultuurmanifestatie Tilburg 2007.

Kijk ook op www.kunstmaan.nl