Ingezonden persbericht

Persbericht

Sectie Communicatie

nummer: 275

datum: 19 november 2007

EMBARGO TOT DINSDAG 20 NOVEMBER 2007 16.00 UUR

GEMEENTEPENNING voor Jaap Vos, oud-voorzitter van 't Gilde Eemland.
Jaap Vos ontvangt de gemeentepenning van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester A. van Vliet-Kuiper tijdens de jaarbijeenkomst van 't Gilde Eemland
op dinsdag 20 november a.s. om 16.00 uur in de Gerfkamer van de Sint Joriskerk te Amersfoort.

Jaap Vos (78) speelde gedurende vele jaren als gids en de laatste tien jaar als voorzitter van 't Gilde Eemland een belangrijke rol bij het promoten van moderne en historische architectuur èn de geschiedenis van de stad Amersfoort. In februari 2007 droeg hij de voorzittershamer over aan zijn opvolger, Jan van Adrichem.

Onder leiding van Jaap Vos maakte 't Gilde Eemland een ongekende groei door. Op dit moment bestaat het gildenkorps uit zo'n 60 vrijwilligers en ontvangen zij jaarlijks ongeveer 14.000 bezoekers. Jaap Vos slaagde er in de organisatie en het aantal rondleidingen met succes uit te breiden.

Als blijk van waardering voor de inzet en betrokkenheid van Jaap Vos en het betrekken van een groot en breed publiek bij verschillende cultuurhistorische en architectonische kwaliteiten van Amersfoort, kent het college van burgemeester en wethouders hem de gemeentepenning van de stad toe. Deze zal worden uitgereikt op dinsdag 20 november a.s. om 16.00 uur in de Gerfkamer van de Sint Joriskerk te Amersfoort door burgemeester A. van Vliet-Kuiper.

't Gilde Eemland is een organisatie van senioren die informeel en belangeloos hun kennis en ervaring op een breed maatschappelijk terrein willen overdragen aan anderen. 't Gilde Amersfoort is aangesloten bij de overkoepelende organisatie "Gilde Nederland." Behalve rondleidingen in de binnenstad verzorgt 't Gilde Eemland themawandelingen in verschillende Amersfoortse wijken en diavoorstellingen voor niet commerciële instellingen. Daarnaast voeren zij een aantal projecten uit zoals het taalproject "Samenspraak", "Solliciteren kun je leren" en "Papieren Tijger".

U bent van harte welkom bij deze uitreiking aanwezig te zijn.
Uitreiking : dinsdag 20 november a.s. om 16.00 uur.
Locatie: Gerfkamer van de Sint Joriskerk (ingang Groenmarkt), te Amersfoort
Informatie: Lidwien Meeder, afd. Communicatie & Strategie gemeente Amersfoort, 033 469 4440 of l.meeder@amersfoort.nl