LTO Noord


Denk mee over het varkensbedrijf van de toekomst: LTO Noord varkenshouderij op beurs in Hardenberg.

De marktsituatie in de varkenshouderij is op dit moment slecht. Er worden hoge eisen aan het ondernemerschap gesteld om varkenshouder te zijn en te blijven. Ondernemen is keuzes maken en vooruitzien. Onder dit motto is Het platform varkenshouderij van LTO Noord aanwezig op de Landbouwdagen Intensieve veehouderij te Hardenberg. LTO Noord varkenshouderij heeft een schets gemaakt voor het moderne, ondernemende varkenshouderijbedrijf anno 2015. Daarbij is gekeken naar de bedrijfsstructuur, het profiel van de ondernemer, bedrijfssystemen en manier van bedrijfsvoering. In het geschetste toekomstbeeld zijn ook de verschillende bestaande bedrijfstypen zichtbaar.

LTO Noord varkenshouderij wil deze schets de komende periode bespreken met de leden om zo een heldere en gedragen toekomstvisie vast te stellen.

De start hiervoor wordt gegeven op de landbouwdagen in Hardenberg op 20, 21 en 22 november.

LTO Noord staat in Hal 2 standnummer 207. De bestuurders van LTO varkenshouderij horen graag uw mening over het varkensbedrijf anno 2015 maar uiteraard ook over actuele zaken zoals mestafzet , artikel 10 status ziekte van aujeszky en verdoofd castreren.

Henk Boelrijk, maandag 19 november 2007