Ingezonden persbericht

- PERSBERICHT -
Den Haag, 20 november 2007

Teamsporten: makkelijker, leuker en zonder ergernissen

Teamwebs.nl lanceert een gratis website voor sportteams

Uit onderzoek van Teamwebs.nl* blijkt dat ruim driekwart (77%) van de teamsporters voor de gezelligheid sport. Toch ervaart 87% wel eens ergernissen. Om de gezelligheid te verhogen en de ergernissen te verlagen, lanceert Teamwebs.nl een teamwebsite voor elk sportteam. Door de agenda op deze website, is het organiseren van trainingen, wedstrijden en uitjes geen probleem meer. In één oogopslag is duidelijk wie aanwezig is en wie kan rijden. Tevens kan men via de eigen teamwebsite middels mail, sms en het prikbord goed contact onderhouden met teamgenoten. Ieder team kan zijn website personaliseren met foto's, filmpjes en kleur.

Teamsporten is een intensieve bezigheid. 40% van de teamsporters sport 2 tot 5 uur per week blijkt uit het onderzoek, 55% is zelfs meer dan 5 uur per week aan het sporten. Zij doen dit voor de gezelligheid (77%), voor het competitie-element (46%) en om gezonder te leven en af te vallen (46%). Van de teamsporters heeft 39% een teamwebsite. De voornaamste reden om een teamwebsite te hebben is 'om de gezelligheid te verhogen' (60%), om foto's uit te wisselen (40%) en om statistieken bij te houden.

Uit eigen ervaring weet Gunnar Hittorf - mede oprichter van Teamwebs.nl - dat de organisatie van sportteams een hoop gedoe met zich mee kan brengen. 'Als aanvoerder van mijn hockeyteam was ik vooral erg druk met afmeldingen, invallers regelen en tijdswijzigingen en afgelastingen communiceren naar het team.' aldus Gunnar Hittorf, 'Om de mogelijke ergernissen die dit met zich mee brengt te voorkomen, creëerde ik onze eigen teamwebsite. Deze website helpt niet alleen de aanvoerderstaken te vergemakkelijken, het brengt ook veel gezelligheid in het team. Met een berichtje via de site, kan ik iedereen per sms laten weten dat een wedstrijd is afgelast. Daarnaast worden teammailberichten verstuurd en foto's gedeeld. Het team is veel hechter!'. Om dit gemak te delen met anderen, is Gunnar Hittorf samen met twee vrienden - Koen Idzenga en Martin Wassink - deze website op grote schaal gaan ontwikkelen. Sinds vandaag (20 november 2007) is deze website voor iedereen te gebruiken.

Wat biedt Teamwebs.nl?
- Een gratis website voor ieder sportteam
- Een online agenda met een aan- en afmeldingssysteem en datumprikker
- Ruimte om foto's en filmpjes te delen met je teamgenoten
- In één keer je hele team bereiken via mail en sms
- Een prikbord
- Ruimte voor nieuws berichten, mededelingen, wedstrijduitslagen en -verslagen
- Teamstatistieken
- Smoelenboek, verjaardagen en de Sjaak-Afhaak statistiek.

* Teamwebs.nl heeft onderzoek laten doen onder 546 sporters in de leeftijd van 11 tot 55 jaar.

Teamwebs
Vanaf 20 november 2007 is Teamwebs.nl online. Deze gratis website is ontworpen om de organisatorische kant van teamsporten te stroomlijnen en om de teamspirit te verhogen. Teamwebs.nl is onderdeel van Teamwebs, een bedrijf dat op 5 maart 2007 is opgericht door Koen Idzenga, Gunnar Hittorf en Martin Wassink, drie vrienden die veel sporten in teamverband. Zij wilden nog meer genieten van de gezelligheid die het sporten met zich mee brengt, en minder bezig zijn met de organisatorische kant van het teamsporten. Teamwebs was een feit.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact op nemen met:
Mascha van Sikkelerus
Mascha.van.sikkelerus@gmail.com
06 44 18 54 02