Politiebond ACP

20 november 2007

ACP komt er niet uit met Minister Ter Horst

Categorie: ACP - nieuws, Actueel, Politiestudenten, Vakcentrale

Door: ACP onderhandelaars

Het informele overleg tussen de politiebond ACP en de Minister van BZK is beëindigd. De minister en de ACP komen er op dit moment niet uit. Voor de politiebond ACP is nu de tijd gekomen haar leden te raadplegen over de huidige stand van zaken.

Sinds 26 september onderhandeld de ACP samen met andere politiebonden met de Minister van BZK over een nieuwe CAO voor de politie. Het is voor de ACP overduidelijk dat politiemensen zich onderbetaald en ondergewaardeerd voelen gezien de zwaarte van hun beroep. De minister ziet dat blijkbaar anders, want na een aantal overleg rondes is er nog steeds geen nieuwe CAO voor de politie.

De ACP heeft maandenlang energie gestoken in een goede voorbereiding van deze onderhandelingen. Van het huidige salaris komen steeds minder politiemensen rond. Meer signalen heeft de ACP niet nodig: Wij gaan voor een rechtvaardige salarisverhoging voor alle politiemensen!

De ACP ziet op dit moment geen ruimte om verder te gaan met onderhandelen. De ACP zal de mening van de leden gebruiken voor het stellen van een ultimatum aan de Minister van BZK. Dit ultimatum zal 7 december a.s. aflopen.

---