Gemeente Eersel


Afsluiting Jan Smuldersstraat Vessem

Sinds dinsdag 20 november is de Jan Smuldersstraat in Vessem afgesloten voor alle doorgaande verkeer. Reden hiervoor is een spoedreparatie aan het riool.

Maandagavond rond 18.00 uur kreeg de politie een melding dat er een gat in het wegdek zou zijn ontstaan tussen de Grootakker en de Putterstraat. Gezien de grootte van de verzakking en de snelheid waarmee dit gebeurde heeft de gemeente de helft van de rijbaan afgezet. Dinsdagmorgen heeft de aannemer samen met de gemeente onderzoek gedaan naar het ontstaan van de verzakking. Na het uitgraven van de zandbaan bleek dat er een groot gat in het riool is gevallen tussen de laatste put en de transportleiding naar de rioolwaterzuivering. De buis blijkt aangetast te zijn door rioolgassen, welke er voor zorgen dat de betonbuizen gaan rotten. De aannemer zal nu de gehele streng vervangen. Naar verwachting zullen deze werkzaamheden uiterlijk maandag afgerond zijn.

Het verkeer zal plaatselijk omgeleid worden. Verkeer komende vanaf de A67/Eersel/Duizel wordt geadviseerd via Knegsel te rijden.