EU legt Sony boete op voor activiteiten in Europa met professionele videotapes

20/11/2007 20:52



PR Newswire



TOKIO en BERLIJN, November 20 /PRNewswire/ -- De Europese Commissie heeft vandaag aan de Sony Corporation, Sony France SA en Sony Europe Holding BV meegedeeld dat het besloten heeft deze bedrijven een boete op te leggen ter waarde van 47,19 miljoen Euro voor deelname aan kartelvorming in de jaren 1999 tot 2002 betreffende de professionele videotape markt in Europa. We hebben hieromtrent een korte aankondiging ontvangen. Op dit moment hebben we nog niet de volledige tekst van het besluit gekregen, maar verwachten die in de komende dagen te ontvangen.

We zijn enorm teleurgesteld in het gedrag, zoals dat in de aankondiging is beschreven, dat in werkelijkheid het gedrag van een klein aantal werknemers in Europa betrof. Hoewel de details nog moeten worden bevestigd in de volledige tekst van het besluit, wil Sony graag duidelijk maken dat het dit gedrag, zoals dat in de aankondiging is beschreven niet goedkeurt of door de vingers ziet. Wij betreuren ten zeerste dat het is gebeurd en bieden onze welgemeende excuses aan.

Sony staat volledig achter de heersende concurrentieregels, inclusief de EU antitrust regels en heeft de belangrijkste punten die in de aankondiging van de Commissie zijn beschreven, nadat die officieel aan Sony bekend is gemaakt, niet betwist. Echter, Sony is het niet eens met de beschuldiging dat het het onderzoek van de Commissie heeft gedwarsboomd. De desbetreffende incidenten waren ongepast en betreurenswaardig, maar hebben niet tot obstructie geleid en hadden geen daadwerkelijke impact op het onderzoek van de Commissie.

Sinds de gebeurtenissen, zoals in het Besluit staan beschreven, enkele jaren geleden plaatsvonden, heeft Sony zijn antitrust politiek en training aangescherpt en heeft het herhaaldelijk aan zijn werknemers duidelijk gemaakt, zoals vandaag weer, dat dergelijk gedrag de basisprincipes van integriteit en onze gedragscode ondermijnt en dat het onacceptabel is en niet zal worden getolereerd.

Perscontacten: Shusuke Kanai, Sony Europa: +44(0)7786115086, George Boyd, Sony Corporation: +44(0)7779636251, Sony Europa, bedrijfscommunicatie: +49(0)30-2575-5159