"Gelegaliseerde" diefstal overheid betaald door roker

20/11/2007 21:13



Stichting Rokersbelangen



Laren, 20 november '07

De overheid, de moderne roofridder van deze tijd, laat weer van zich horen, tabakaccijns, mag het iets meer zijn bij deze begroting?

De roker betaalt al jaren fors aan de schatkist zonder er ooit iets voor terug te zien. Maatregelen sluipen onze maatschappij binnen, verboden volgen elkaar op zonder dat nut en noodzaak zijn aangetoond .Zelfs buiten roken was al bijna taboe. Rookmaatregelen worden ingevoerd zonder na te denken over de eventuele maatschappelijke consequenties. Nu wordt er op ordinaire wijze, over de rug van de roker, extra geld binnengeharkt. Niet vanwege een doordacht beleid, maar om gaten in de begroting te dichten die gemaakt zijn omdat gelukkige kermisexploitanten en kansspelspelers ineens geen extra belastingen meer hoeven te betalen. Een overheidsbeleid, welke niet valt uit te leggen aan de tabaksgebruiker.

Accijnzen maatregel tabak
De effecten van deze gigantische stijging op tabakaccijns, betekent dat wij de deur openzetten voor grootschalige criminaliteit, illegale invoer, falsificaties van merken met als gevolg dat de gebruiker niet meer weet wat er in de aangeboden zogenaamde goedkopere tabak zit, is desastreus voor de gezondheid van de roker. Hier zijn uiteindelijk 2 partijen die verliezen, de overheid die accijnzen mist door toenemende smokkel en de roker die een verhoogde kans gaat lopen inferieure illegale producten te kopen en te roken. Zou de overheid niet eindelijk eens met visie moeten handelen?


---






Noot voor de redactie: