Politie Zeeland


---


O-2462-2007 Inbraak in school
In een school in Goes Oost is vannacht ingebroken.
Door een slot te forceren is/zijn de dader(s) de school binnengekomen. Uit de school zijn computers weggehaald. De hele school werd doorzocht. De afdeling forensisch technisch onderzoek gaat sporenonderzoek doen op de school. De politie heeft een aangifte opgenomen.

W-2463-2007 Winkeldief na achtervolging aangehouden
Vanmorgen rond 09.30 uur heeft een 41-jarige man uit Vlissingen geprobeerd een cd-speler weg te nemen uit een winkel aan de Sint Jacobsstraat in Vlissingen.
Toen hij de winkel verliet met het goed ging één van de personeelsleden van de zaak achter de man aan. Zij heeft hem met behulp van een onbekende voorbijganger aangehouden. De Zeeuwse politie was snel ter plaatse om de man over te nemen en naar het bureau te brengen. Hij heeft op het bureau een verklaring afgelegd en mag zich binnenkort voor een rechter verantwoorden. De cd-speler had een waarde van ongeveer 70 euro.

Z-2464-2007 Wild-west-taferelen in Ijzendijke
Vanmiddag rond 13.00 uur hebben agenten van de Zeeuwse politie zich als ware cowboys/-girls laten zien.
Een melding van loslopende koeien op de Isabellaweg in Ijzendijke werd keurig opgelost. Een motorrijder van het politiekorps kwam ter plaatse om de koeien bijeen te drijven en, met hulp van wat buren, zijn de 4 koeien het weiland ingedreven. Er hebben zich geen gevaarlijke situaties voorgedaan op de weg.

O-2465-2007 Grote brand in Goes
Omstreeks 20.30 uur vanavond is een grote brand uitgebroken in een bedrijf aan de Amundsenweg in Goes.
De brand werd in eerste instantie gemeld als middelbrand, maar al snel werd hij ingeschaald als "grote brand". Er was behoorlijk wat rookontwikkeling en de politie heeft contact gehad met Rijkswaterstaat, omdat er vermoedens rezen dat het verkeer op de A58 veel overlast zou kunnen gaan ondervinden van de rook die over de weg zou gaan waaien. Rijkswaterstaat zou dan waarschuwingssignalen moeten plaatsen. Dit bleek gelukkig niet nodig. Een uur later was de brand redelijk onder controle maar nog niet meester. Over de oorzaak van de brand zijn nog geen mededelingen te doen, omdat er nog geen technisch onderzoek gedaan kan worden. De brand is namelijk nog niet geblust.
Bij meer informatie volgt een aanvulling op dit bericht.