Gemeente Bergeijk

Politie nu ook digitaal in de buurt 20-11-2007

Politie nu ook digitaal in de buurt

De politie regio Brabant Zuid-Oost gaat haar service op het internet uitbreiden. Om te beginnen kunnen burgers in een viertal gemeenten en wijken terecht voor lokale politie informatie.

Surfen naar politie

In Bergeijk, Waalre, Gemert-Bakel en in stadsdeel Helmond Oost kunnen burgers surfen naar lokale politiewebsites. Daar vinden bezoekers lokaal politienieuws, opsporingsberichten en informatie over politieactiviteiten in hun directe woonomgeving. De politie wil op die manier dichter bij burgers komen. Om mensen te informeren over wat de politie doet en om burgers hulp te vragen.

Meer veiligheid

Contact tussen politie en burger is goed voor de veiligheid. Op de websites kan via e-mail gereageerd worden op zowel projecten als opsporingsberichten. Ondanks de snelheid van het internet is de politie natuurlijk ook gewoon via telefoon bereikbaar:voor spoed 112 en alle andere vragen 0900-8844.

Het gaat voorlopig om een proef, maar het voornemen is uiterlijk eind 2008 in alle gemeenten in Oost-Brabant een lokale politiewebsite in de lucht te hebben. Kijk op www.politiebergeijk.nl.