Gemeente Lansingerland


Bedrijfsbezoek College
Op bezoek bij Infinious

Het college van Lansingerland bracht dinsdag 20 november een werkbezoek aan Infinious, gevestigd aan de Noordersingel 127 in Berkel en Rodenrijs. Ir. Kasper Snijder leidde hen rond.

Geen glazen voorgevel, geen 3-delige pakken maar een grote loods waarin hightech producten worden gemaakt. Dit kleine innovatieve bedrijf, werd vier jaar geleden opgericht door Lucht en Ruimtevaart ingenieurs afgestudeerd aan de TU Delft. Infinious is één van de eerste bedrijven die lichtgewicht composiet materialen afkomstig uit de lucht- en ruimtevaart met behulp van nieuwe productiemethoden breed inzet voor de consumentenmarkt. Zo maakte het college onder meer kennis met Resin Transfer Moulding (RTM) een technologie waarbij sterke koolstofvezels in een mal worden gedrapeerd waarna een voorgemengde hars in het vezelpakket wordt geïnjecteerd.

Infinious wil voorzien in de vraag naar producten die een deeloplossing kunnen bieden voor het mobiliteitsprobleem. "Lichtgewicht" is één van de kenmerken van deze producten. Behalve gewichtsreductie voor extra gebruiksgemak betekent dit ontlasting voor het milieu en lagere brandstofkosten en uiteindelijk een verhoging van de mobiliteit. Het concept dat op dit moment door Infinious wordt gerealiseerd is een lichtgewicht full-carbon vouwfiets.

Het bedrijf is momenteel ook bezig met de bouw van een prototype van een Carbon handbike voor de paralympische spelen in Beijing. Het koga frame waar Theo Bos, regerend wereldkampioen op de sprint en sportman van het jaar 2006, mee rijdt is ontwikkeld en gebouwd door Infinious. Met deze fiets hoopt Theo Bos volgend jaar goud te winnen op de Olympische Spelen in Beijing.

Als dank voor de ontvangst en de uitgebreide presentatie overhandigde burgemeester van Vliet een toepasselijke attentie, de Lansingerland fietsbel!

Meer informatie over het bedrijf vindt u op www.infinious.com .