Gemeente Roermond

Gemeente Roermond zet in op een rijker armoedebeleid

Gemeente Roermond organiseert op 22 november een werkconferentie Naar een rijker armoedebeleid. Vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties gaan tijdens deze bijeenkomst aan de slag om te komen tot een plan van aanpak. Wethouder van Sociale Zaken, Fried Smeets, geeft de aftrap voor de werkconferentie.

Aanleiding en doel

In het Coalitieprogramma 2007-2010 is afgesproken dat de gemeente Roermond zich actief inzet voor de bestrijding van armoede. Hiervoor wordt een plan van aanpak opgesteld. In dat plan wordt het armoedebeleid vanaf 2008 vastgelegd, worden de doelen gesteld en de maatregelen bepaald.

Rondetafelgesprekken

In september zijn drie rondetafelgesprekken gevoerd met ervaringsdeskundigen, vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties en vertegenwoordigers van professionele organisaties. De deelnemers hebben daarbij aangegeven wat hun ervaringen, ideeën en knelpunten en mogelijke oplossingen met betrekking tot het huidig en toekomstig beleid zijn. De resultaten van de rondetafelgesprekken vormen input voor de werkconferentie.

Programma

Na een korte inleiding gaan de deelnemers actief aan de slag met de voorzet van de gemeente om het toekomstig armoedebeleid vorm te geven. Door middel van discussies worden bruikbare bouwstenen voor het plan van aanpak armoedebeleid aangedragen. Klik hier om het programma in te zien.
Publicatiedatum: 19-11-2007 Bijgewerkt: 19-11-2007