Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 22-11

BREDA, 22 november 2007

Hennepkwekerij in loods Etten-Leur ontmanteld

ETTEN-LEUR: In een bedrijfspand aan Mon Plaisir is woensdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt. Na een tip ging de politie een kijkje nemen en trof in twee ruimten in totaal bijna 600 hennepplanten aan. De eigenaar van de loods, een 65-jarige inwoner van Etten-Leur, werd kort voor 13.00 uur aangehouden en verhoord op het bureau. Daarna is hij heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt. De hennepplanten en bijbehorende kweekapparatuur zijn vernietigd.

Bredase vrouw aangehouden wegens verduistering

BREDA: Een 21-jarige Bredase vrouw is aangehouden wegens verduistering (diefstal in dienstbetrekking). Dat gebeurde woensdagmiddag kort voor 15.00 uur bij een bedrijf aan het IABC 1000. De vrouw zou vanaf dit voorjaar diverse goederen van haar werkgever hebben verduisterd. De vrouw is op het bureau in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Veelpleger aangehouden na winkeldiefstal

BREDA: Een 33-jarige Bredanaar is woensdagmiddag kort voor 15.30 uur aangehouden. De man wilde bij een supermarkt aan de Haagdijk met een fles sterke drank naar buiten lopen, maar dat werd doorzien door personeel. De man staat geregistreerd als veelpleger is conform de afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Amsterdammer met mes gearresteerd

BREDA: De politie heeft woensdagavond kort na 19.00 uur een 27-jarige Amsterdammer aangehouden op de Slingerweg. Agenten hadden informatie dat de man over een wapen zou beschikken en hielden hem staande. Nadat de Amsterdammer toestemming had gegeven voor fouillering, kwam een flink inklapbaar mes tevoorschijn. Ook werd een zakje cocaïne gevonden. De Amsterdammer bleek op het bureau ook nog enkele onherroepelijke vonnissen te hebben openstaan. Hij is in verzekering gesteld. Het mes en de drugs zijn in beslag genomen.

Inbraken in bedrijfspanden Etten-Leur en Zundert

ETTEN-LEUR: Bij een inbraak in een bedrijfspand aan het Trivium zijn donderdagmorgen diverse kassaladen en een kluis ontvreemd. De inbraak speelde zich rond 02.30 uur af. De dieven forceerden twee deuren die naar het kantoor leiden en namen de laden en de kluis mee. De politie onderzoekt de zaak en kijkt bijvoorbeeld op camerabeelden rondom het bedrijf meer duidelijkheid kunnen geven.

ZUNDERT: De eigenaar van een bedrijf aan de Molenstraat heeft aangifte gedaan van diefstal. In de nacht van woensdag op donderdag werden uit het pand diverse computers, beeldschermen en laptops gestolen. De diefstal werd donderdagmorgen ontdekt. Het is niet duidelijk hoe de dieven het pand zijn binnengekomen. De politie stelt een onderzoek in.

Broers aangehouden na aangifte van diefstal met geweld

BREDA: Twee broers van 19 en 21 jaar uit Breda zijn donderdagmorgen kort na 06.00 uur van hun bed gelicht. Het tweetal is aangehouden nadat een 34-jarige Bredanaar aangifte heeft gedaan van diefstal met geweld op zaterdag 13 oktober. De aangever zegt dat de twee broers hem in De Barones probeerde geld afhandig te maken en hem daarbij ook stevig hebben mishandeld. Het slachtoffer hield daaraan letsel aan zijn kaak en oor over. De 34-jarige Bredanaar herkende zijn belagers en ging naar de politie.

Inwoonster Etten-Leur aangehouden na winkeldiefstal

ETTEN-LEUR: Een 56-jarige inwoonster van Etten-Leur is donderdagmorgen rond 09.00 uur aangehouden. Ze wilde een supermarkt aan het Burchtplein verlaten zonder diverse boodschappen te willen afrekenen, aldus de aangever. Personeel kon haar tegenhouden. De vrouw is meegenomen naar het bureau.

Bavelse vrouw beroofd van handtas

BREDA: Een 63-jarige vrouw uit Bavel heeft aangifte gedaan van beroving. De vrouw fietste woensdagmiddag rond 14.45 uur over de Bavelselaan toen er plots een auto langs haar kwam rijden. Een tengere jongen van 16-18 jaar pakte vanaf de bijrijderstoel door het geopende raam de handtas van de vrouw uit haar fietstas. Daarna reed de auto, volgens de aangeefster een rode dan wel oranje Opel, snel weg in de richting van de Allerheiligenweg. De vrouw kwam ten val als gevolg van de diefstal.

Auteur: Andre van den Hul