Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (22-11)

TILBURG, 22 november 2007

Arrestaties vanwege fietsdiefstallen

TILBURG: De fiets van een 78-jarige Tilburgse werd woensdagmiddag 21 november gestolen. Dat gebeurde tussen 14.00 uur en 14.30 uur bij een bushalte aan de Statenlaan.

Een getuige, die het feit had zien gebeuren, sprak een politieagente aan (zie zij toevallig kent) De politieagente was in haar vrije tijd in de buurt aanwezig. De agente zag in de verte twee personen lopen, waarvan een de fiets aan de achterzijde omhoog tilde. Omdat ze niet in uniform was, kon ze het tweetal ongemerkt achtervolgen. Uiteraard nadat ze haar collegas had gebeld voor versterking. In de Fornebuststraat ging het duo met de gestolen fiets een woning binnen. Meteen daarna zij ze aangehouden. Het gaat om een 44-jarige man uit Tilburg en een 45-jarige vrouw uit Tilburg.

Beide verdachten zijn in het politiebureau verhoord. De vrouw is daarna in vrijheid gesteld. De man bleef ingesloten en wordt a.s. vrijdag voorgeleid bij de Officier van Justitie. Hij is één van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

De bijna gloednieuwe fiets bleek eigendom van een 78-jarige vrouw uit Tilburg. Zij deed aangifte en heeft haar tweewieler terug gekregen uit handen van de politie.

TILBURG: Ook een 17-jarige jongen uit Goirle is opgepakt op verdenking van fietsendiefstal. Ook hier lichtte een getuige de politie in, waarna de arrestatie van de verdachte volgde. E.a. vond plaats op woensdagmiddag 21 november op de Gasthuisring. De knul verklaarde dat zijn eigen fiets net gestolen was en dat hij uit boosheid hierover zelf ook maar een fiets had gestolen. De jongen betuigde zijn spijt tijdens het verhoor. De fiets is retour naar de eigenaresse, een 51-jarige vrouw uit Tilburg.

Man opgepakt vanwege huiselijk geweld

TILBURG: De politie arresteerde woensdagavond 21 november een 30-jarige man uit Tilburg. Hij wordt verdachte van mishandeling van zijn vrouw en minderjarige kinderen (5 en 8 jaar oud). De 30-jarige vrouw deed 21 november aangifte van mishandeling en bedreiging door haar echtgenoot. Er was sprake van gekneusde ribben, diverse blauwe plekken en losgetrokken haren. Ze verklaarde dat zij de afgelopen drie jaar stelselmatig was mishandeld door haar man. Voor de gewaarschuwde agenten was dit aanleiding om de verdachte te arresteren en in te sluiten. Hij is door een hulp Officier van Justitie in verzekering gesteld.

Openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang, andere hulporganisaties en politie werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl.

Zonder rijbewijs: te snel en door rood licht

TILBURG: De bestuurder van een personenauto trok woensdagavond 21 november om 21.40 uur de aandacht van surveillerende agenten. De bestuurder reed met hoge snelheid over de Stationsstraat en reed op de Spoorlaan door rood licht. De 22-jarige inwoner van Tilburger werd aan de kant gezet. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Hij is gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij verhoord en is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Omstanders pakken dronken automobilist

TILBURG: Op de Vredeman de Vriesstraat reed een automobilist woensdagmiddag 21 november bijna enkele fietsers aan. Omstanders hielden de stomdronken man tegen en waarschuwden de politie. De man werd gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. Hij kon geen ademanalyse afleggen en weigerde om mee te werken aan een bloedproef. In zijn auto vond de politie twee flessen sterke drank, waarvan er eentje leeg was. De agenten vorderden het rijbewijs van de man in en maakten proces-verbaal op. Daarnaast kreeg de 51-jarige Tilburger hij een rijverbod van 24 uur opgelegd.

Twee mannen op heterdaad betrapt bij inbraak

TILBURG: Twee mannen uit Tilburg (45 en 38 jaar) zijn door de politie opgepakt op verdenking van inbraak. De melding van het misdrijf kwam donderdag 22 november rond het middaguur binnen bij de meldkamer. De politie was binnen zes minuten ter plaatse. Het bleek te gaan om een nagenoeg leegstaand bedrijfspand. Wel stond er nog meubilair in het gebouw. Het duo was nog in het pand aanwezig toen de politie arriveerde en probeerde zich aan de arrestatie te ontrekken. Dat lukte niet. De mannen hadden een breekijzer bij zich. Wat hun precieze bedoelingen waren is nog niet bekend. Het tweetal is voor nader onderzoek ingesloten.

16 % van de automobilisten te snel langs de radar

TILBURG: Op donderdagochtend 22 november hield het
Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant een snelheidscontrole op de Ringbaan-Noord te Tilburg. Dat gebeurde tussen 08.30 uur en 13.30 uur. In dat tijdsbestek passeerden 3.2577 automobilisten de radarapparatuur. In totaal krijgen 526 snelheidsovertreders binnenkort hun bekeuring via het Centraal Justitieel Incasso Bureau thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u terwijl op de Ringbaan Noord een maximum snelheid van 50 km/u geldt.

De Ringbaan (noord, zuid, oost en west) is één van de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen terug te dringen. De wegen zijn gelegen binnen de bebouwde kom van Tilburg. In de directe omgeving van deze wegen bevinden zich winkelgebieden, steken voetgangers en fietser kruisingen over en spelen kinderen. De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie en de provincie Noord-Brabant. De afgelopen drie jaar vonden op deze meer dan 120 aanrijdingen plaats met (ernstig) letsel. Reden voor het Verkeershandhavingsteam om extra inzet te plegen op dit traject. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid. De gemeente Tilburg heeft met het oog op de verkeersveiligheid gekozen voor de plaatsing van flitspalen op diverse wegen. De meeste staan bij kruisingen en de apparatuur registreert niet alleen het rijden door rood, maar meet tegelijkertijd de gereden snelheid.

TILBURG: Op woensdag 21 november 2007 omstreeks 19.10 uur zag een motorrijder van het Regionale Verkeershandhavingsteam dat een 25-jarige inwoner uit Tilburg over de Midden-Brabantweg te Tilburg reed met een (gecorrigeerde) snelheid van 127 km/uur op het gedeelte waar een maximum snelheid geldt van 70 km/uur. De Tilburger moest zijn rijbewijs meteen inleveren. Dit wordt naar de Officier van Justitie gezonden. De Tilburger kan ook een proces-verbaal tegemoet zien voor de snelheidsovertreding van 57 km/uur.

Auteur: Jeroen Steenmeijer