Politie Kennemerland

Nieuwsberichten van 22 november

Kennemerland -, 22-11-2007

Getuigen beroving gezocht

HAARLEM - 22 november. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving van een 29-jarige Haarlemmer. Hij deed aangifte van de beroving die zaterdagochtend 17 november tussen 04.00 en 04.30 had plaatsgevonden in de Grote Houtstraat nabij de bioscoop. Het slachtoffer fietste daar en werd nageroepen. Hij stopte en werd vervolgens van achteren aangevallen door een onbekende man. Hij voelde een klap op zijn milt en raakte buiten bewustzijn. Na korte tijd kwam hij weer bij, is op zijn fiets gestapt, en via de Kleine Houtstraat naar Schalkwijk gefietst. Bij een benzinestation heeft hij hulp gezocht, waar bleek dat hij ook gewond was geraakt. Vervolgens is hij naar een ziekenhuis vervoerd. Daar bleek hij een steekwond te hebben opgelopen. In de loop van de zaterdag is hij uit het ziekenhuis ontslagen. Zijn mobiele telefoon en contant geld bleken gestolen.

Het slachtoffer weet nog dat hij bij het opstaan na de overval in de Grote Houtstraat is aangesproken door een ongeveer 35-jarige blonde vrouw. De politie zou graag met haar en andere getuigen in contact komen. Zij worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844.

Getuigen aanrijdingen met letsel gezocht

BEVERWIJK - 21 november. De politie stelt een nader onderzoek in naar een aanrijding met letsel en zou graag in contact komen met getuigen. Omstreeks 21.20 uur is een 19-jarige Beverwijkse op een snorfiets gewond geraakt op de Breestraat ter hoogte van de Koningstraat. Een onbekend gebleven tegemoetkomende automobilist sloeg vlak voor haar af. Het slachtoffer remde en ging vervolgens onderuit. Hierdoor liep zij letsel op aan een arm en been. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844.

HOOFDDORP - 21 november. Omstreeks 16.20 uur is een 77-jarige Hoofddorpse voetgangster gewond geraakt. Zij kwam tijdens het oversteken op de kruising van de Prins Bernhardstraat met de Kruisweg in botsing met een jongen op een scooter. Het slachtoffer is met onbekend letsel opgenomen in een ziekenhuis. De scooterbestuurder die door de botsing ook op de grond viel is vervolgens weer op zijn scooter gestapt en weggereden zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Het gaat om een jongen met een getint uiterlijk, gekleed in een donkere jas en broek en zwarte helm op. Hij reed op een oranje/rode Gilera scooter. Ook van deze aanrijding zoekt de politie getuigen. Zij worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844.

Zwaar gewonden door aanrijdingen

HOOFDDORP - 21 november. Politieagenten hebben omstreeks 21.10 uur een onderzoek ingesteld naar een aanrijding met letsel op de kruising van de Kruisweg / Driemerenweg. Een 44-jarige Haarlemse automobiliste werd door de botsing uit haar auto geslingerd. Zij raakte zwaar gewond en is naar een zieken huis vervoerd. Een 24-jarige Heemsteedse automobilist bleek op de kruising een rood verkeerslicht te hebben genegeerd. Hij kwam vervolgens in botsing met het tegemoetkomende slachtoffer die voor hem afsloeg. De Heemstedenaar is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij is na verhoor heengezonden, er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

HEEMSKERK - 21 november. Omstreeks 22.40 uur is een 25-jarige Alkmaarse automobiliste zwaar gewond op de Rijksweg A9 ter hoogte van hm 57.1. Zij is bijgestaan door personeel van ambulance en traumateam en vervolgens naar een ziekenhuis vervoerd. Uit het onderzoek door de politie is vooralsnog het volgende bekend geworden. Ter plaatse werd het aantal rijstroken verminderd door wegwerkzaamheden en dat werd middels het afkruisen van de rijstroken ook bekend gemaakt aan de weggebruikers. Het slachtoffer reed over de linkerrijstrook en verloor door onbekende oorzaak de controle over haar voertuig. Zij raakte de vangrail en kwam vervolgens met de zijkant van haar auto tegen een pijlwagen. De politie politie stelt een nader onderzoek in.

VELSEN-ZUIID - 22 november. Omstreeks 09.15 uur hebben politieagenten een onderzoek ingesteld naar een zware aanrijding op de Amsterdamseweg. Een 61-jarige automobiliste uit Velsen-Zuid is zwaar gewond geraakt. Zij reed weg vanuit parkeerstand en kwam in botsing met een vrachtauto bestuurd door een 40-jarige man uit Warmenhuizen. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis.

Moedige getuige

HAARLEM - 21 november. Omstreeks 23.20 uur zag een 25-jarige Haarlemmer een onbekende man een voorwiel van een fiets stelen in de Generaal Cronjestraat. Hij sprak de man daarop aan die vervolgens op zijn fiets wegvluchtte, achtervolgd door de Haarlemmer. Op de Rijksstraatweg fietste de man tussen twee geparkeerde auto's door en viel. Daarbij beschadigde hij een auto. De Haarlemmer sprak hem daar weer aan en toen kwam het tot een schermutseling waarbij de verdachte de Haarlemmer bedreigde. Die liet hem daarop los waarna de verdachte in noordelijke richting wegfietste. Het gestolen voorwiel liet hij achter. Het wiel bleek afkomstig van een Gazelle damesfiets. Een door de politie ingesteld onderzoek leidde niet tot de aanhouding van de verdachte. Dat is een ongeveer 40-jarige Mediterraanse man van 1.75 meter lang met fors postuur. Hij droeg een grijze jas met daaronder zwarte kleding. Getuigen van het voorval en de eigenaar van de damesfiets worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900
- 8844.

Hennepkwekerij opgerold

NIEUW-VENNEP - 21 november. Na ontvangst van een anonieme tip stelden politieagenten omstreeks 14.20 uur een onderzoek in in een bedrijfspand aan de Boekweitstraat. In een afgesloten ruimte ontdekten zij een in bedrijf zijnde hennepkwekerij. Een in het pand aanwezige 25-jarige Pool is als verdachte aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden. Hij verklaarde niets van de kwekerij te hebben afgeweten. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. Door een gespecialiseerd bedrijf is de kwekerij ontmanteld. Zij bestond uit ruim 20.000 hennepstekken en ruim 1100 grote hennepplanten. Deze zullen worden vernietigd. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de verantwoordelijken.

Verdachte van woninginbraak aangehouden

Heemskerk - 21 november. Omstreeks 13.30 uur stelden politieagenten een onderzoek in, in de omgeving van de Rousselstraat waar twee woninginbrekers waren overlopen door thuiskomende bewoners. Korte tijd later konden de agenten aan de hand van het opgegeven signalement een 21-jarige man uit Alphen aan de Rijn als verdachte aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Het onderzoek naar zijn mededader wordt voortgezet.

Leguanen losgelaten

Beverwijk - 22 november. Politieagenten stelden naar aanleiding van een aangifte van inbraak in een kinderboerderij aan het Willem-Alexanderplantsoen een onderzoek in. Bij de inbraak werden uit een terrarium twee leguanen gestolen. Men drong er binnen door het vernielen van een raam. Vervolgens kon door de politie een 22-jarige Beverwijker als verdachte worden aangehouden. Hij bekende de dieren te hebben weggenomen en in de directe omgeving te hebben losgelaten. De reden waarom hij dat gedaan heeft is nog onbekend.

De dieren hebben een lengte van 140 cm. Ze zijn op zich niet gevaarlijk voor mensen doch als zij in het nauw worden gebracht kunnen zij een klap geven met hun staart.

Door medewerkers van de Animal farm wordt momenteel nog druk gezocht naar de dieren.

Getuigen die de dieren zien worden verzocht te bellen met dhr. Chris van der Wijngaart van de Animal farm, via 06 207 950 72.