Ingezonden persbericht


persbericht

Historisch verantwoord griezelen in winkelcentrum Roosendaal

Enge geschiedenis wordt een belevenis in winkelcentrum de Passage in Roosendaal! Want van donderdag 22 november 2007 tot en met maandag 31 december 2007 staat daar ENG: Anno's Huis van de Angst. ENG is een spookhuis dat een spannend overzicht laat zien van angsten door de eeuwen heen. Waar waren mensen vroeger bang voor? En wie of wat vrezen we nu? Aan de hand van vier thema's (angst voor ziektes, angst voor de ander, angst voor rampen en angst voor de toekomst) kan iedereen al griezelend ervaren dat angst iets van alle tijden is. Al meer dan 100.000 mensen bezochten ENG op verschillende plekken in Nederland. ENG is een project van Anno, het promotiebureau voor Nederlandse geschiedenis.

Vijf weken lang gratis toegankelijk

ENG staat van donderdag 22 november t/m maandag 31 december 2007 in winkelcentrum de Passage (entree via 'de korte arm') in Roosendaal, vlakbij de Nieuwe Markt. Toegang is gratis! Metterwoon Vastgoed B.V. heeft de locatie van ENG mogelijk gemaakt.

Openingstijden:

Maandag: 13:00 uur tot 17:30 uur

Dinsdag t/m donderdag: 10:00 uur tot 17:30 uur

Vrijdag: 10:00 uur tot 21:00 uur

Zaterdag: 10:00 tot 17:00 uur

Ook kunnen bezoekers terecht op koopavonden en koopzondagen. Schoolklassen en groepen die langs willen komen, kunnen contact opnemen met Anno: secretariaat@anno.nl of 070-3046087.

Cd voor eerste 100 bezoekers

De eerste honderd bezoekers van ENG ontvangen de cd 'IJskoud'. Deze cd staat vol persoonlijke verhalen en oude radiofragmenten over legendarische Nederlandse winters, afgewisseld met beroemde liedjes.

De geschiedenis van vandaag

ENG is een project van Anno, het promotiebureau voor de Nederlandse geschiedenis. Anno maakt geschiedenis toegankelijk voor een breed publiek en het onderwijs, door inzet van evenementen en media. Want kennis van het verleden helpt je het heden beter te begrijpen. ENG was eerder te zien in Zandvoort, Den Haag, Assen, Utrecht, Maastricht, Lelystad en Hellendoorn. Kijk voor andere projecten van Anno op www.anno.nl.



Ingezonden persbericht