Gemeente Rotterdam

Alle Rotterdamse Stadswinkels en afdelingen Burgerzaken van de Deelgemeenten zijn op vrijdag 23 november 2007 gesloten vanaf 12.00 uur. Dit is ter voorbereiding op de omzetting van het Sofi-nummer naar het Burgerservicenummer(BSN).

Brochure Burgerservicenummer Wat is het burgerservicenummer? Het burgerservicenummer (BSN) wordt op 26 november 2007 ingevoerd. Het BSN is een uniek persoonsnummer; iedereen die ingeschreven staat in de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA) krijgt een BSN.

Het BSN is getalsmatig gelijk aan het sofi-nummer. Het BSN onderscheidt zich van het Sofi-nummer voor wat betreft het bereik ervan en de wijze waarop wettelijk is vastgelegd hoe het BSN gebruikt mag worden. Het BSN wordt door (overheids)organisaties vanaf 26 november 2007 gebruikt voor de communicatie met de burger en -daar waar dat wettelijk is toegestaan- voor de uitwisseling van persoonsgegevens tussen (overheids)organisaties onderling.

Waarom komt er een burgerservicenummer?
Het BSN is een onmisbare bouwsteen voor de overheid om te komen tot een verbetering van de (elektronische) dienstverlening. Met één uniek persoonsnummer kunnen persoonsgebonden gegevens namelijk doelmatig en betrouwbaar worden uitgewisseld tussen en binnen de verschillende onderdelen van de overheid. Het BSN draagt tevens bij aan de bestrijding van identiteitsfraude.

Bron: Publiekszaken, 13-11-2007