Meer informatie: 020 515 9821

Donderdag 22 november 2007
Deze week in FEM Business (week 47, vanaf vrijdag 23 november in de kiosk)

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

Geen reden tot klagen
De Nederlandse economie overtreft zichzelf. Sinds de laatste Elfstedentocht - in 1997 - was as de groei niet meer zo hoog. Belgen, Duitsers, Amerikanen en Japanners hebben het nakijken. Het goede nieuws: het ziet er niet naar uit dat de economie gaat verzwakken. FEM Business staat stil bij de verrassende veerkracht van de Nederlandse economie.

FOCUS: ALLE ICT-TRENDS
Tien pagina's over ICT. Waarom heeft Enterprise 2.0 de toekomst? Hoe komt het dat traditionele ICT-leveranciers zo ontzettend veel last hebben van nichespelers en nieuwkomers uit India? Welke boeken moet de manager van nu lezen om bij te blijven op ICT-gebied? En wat deed Aloys Kregting van Numico om uitgeroepen te worden tot CIO van 2007?

Grolsch gaat de wereld veroveren
De brouwer uit Twente was rijp voor een overname. Dat het Zuid-Afrikaanse SABMiller de bruid schaakte, kwam als een verrassing. De brouwerij mag dan wel haar zelfstandigheid verliezen, het merk Grolsch spint garen bij de overname. De beugelflessen uit het oosten van het land kunnen eindelijk de wereld veroveren.

Boele Staal: 'Niet bang voor protectionisme'
Het kabinet stelt zich veel te afwachtend op tegenover ontwikkelingen in het bedrijfsleven, vindt Boele Staal, sinds dit jaar de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). 'Daar mag je als politieke leiding van dit land nog wel iets van vinden ook. Je hoeft niet zo benauwd te zijn voor protectionisme.'

Verder in FEM Business:

- Thierry Schaap kocht Alex, maar de toekomst ligt in het buitenland â- BHP Billiton wordt na de overname van RioTinto een powerhouse â- Zweedse topbelegger Peter Hakansson is Poetin fan â- In Egypte valt geld te verdienen, de economie van het land groeit â- Wat moet investeerder 3I met lingerieontwerper Agent Provocateur?

Informatie: Arne van der Wal 06-22313718, Jean Dohmen 06-52037025 020 5159852 (secretariaat)

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.