AutoRai

Toyota Prius 10th Anniversary: exclusief en gelimiteerd

(11/23/2007)
Om het 10-jarige bestaan van Toyota Hybrid Synergy Drive te vieren, komt Toyota met een gelimiteerde uitvoering: de Toyota Prius 10th Anniversary. Het jubileummodel is gecombineerd met de Tech en Business versies en voorzien van fraaie zwartlederen bekleding met speciale blauwe stiksels én stoelverwarming. Het klantenvoordeel bedraagt 495 euro. Er is al een Toyota Prius vanaf 25.990 euro.

In 1997 introduceerde Toyota in thuisland Japan de eerste generatie van de hybride-aangedreven Toyota Prius. Nu â tien jaar later â is inmiddels overduidelijk dat energie-efficiënte autoâs met lage emissies de toekomst hebben. Zo is de hybride Toyota Prius bijvoorbeeld niet alleen minder belastend voor het milieu, maar kent ook een lager verbruik dan vergelijkbare autoâs (4,3 l/100 km, volgens EC-norm). En dat laatste is merkbaar in de portemonnee!

De zorg voor het milieu gaat meer en meer mensen aan het hart. Ook de Nederlandse overheid komt met âvergroeningsmaatregelenâ om de aankoop van milieuvriendelijke en zeer zuinige autoâs te stimuleren. Toyota vindt oog voor het milieu nu en in de toekomst van groot belang. Daarom was Toyota met de Prius het eerste automerk ter wereld dat 10 jaar geleden al met hybride-technologie in massaproductie startte.

Rijden zonder uitstoot
Hybrid Synergy Drive techniek van Toyota combineert de voordelen van een benzinemotor (vermogen bij hogere snelheid gecombineerd met een relatief lage uitstoot) met de voordelen van de elektromotor (vermogen bij lage snelheid zonder uitstoot). De Prius is een âfull hybridâ en rijdt geheel emissieloos op de elektromotor tot een snelheid van 50 km/h, indien de ladingsgraad van het accupakket dit toelaat. Hiermee draagt de Prius â juist ook binnen de bebouwde kom â bij aan onder meer verlaging van de CO2-uitstoot. Daarnaast komt het ook goed van pas in het veel voorkomende fileverkeer in ons land.

Wereldwijd meer dan 850.000 Toyotaâs Prius verkocht Het concept van de Toyota Prius sloeg aan. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 850.000 verkocht en in Nederland rijden er al ruim 8.000 rond. Het bezit en het rijden in de â met 5 sterren EuroNCAP bekroonde â auto stemt ook de berijder tevreden. Immers, voor het tweede achtereenvolgende jaar is de Toyota Prius in oktober jongstleden tot winnaar uitgeroepen in het AutoWeek Tevredenheidsonderzoek bij de âcompacte middenklasseâ. Schoon rijden is dus wel degelijk te combineren met functionaliteit en veiligheid.

Exclusief & gelimiteerd
In het kader van tien jaar hybridetechnologie, ontwikkelde Toyota een gelimiteerde uitvoering van 250 stuks van de Toyota Prius voorzien van het â10th Anniversary- pakketâ. Het omvat exclusieve lederen stoelbekleding met exclusieve stiksels. Verder is op de rugleuningen een exclusief 10th Anniversary-logo geborduurd. Kopers kunnen kiezen uit dit zwartlederen stoelontwerp (met of zonder logo) of een lederkleur naar keuze. Ook stoelverwarming op beide voorstoelen is standaard.

Het 10th Anniversary-pakket is leverbaar op de Prius Tech en de Prius Business. Toyota biedt het aan met een klantvoordeel van 495 euro. De meerprijs ten opzichte van de Prius Tech of de Prius Business bedraagt slechts 1.250 euro, inclusief BTW en zonder fiscale bijtelling.

Belastingkorting
Er is al een Toyota Prius leverbaar vanaf 25.990 euro. Dit is inclusief een BPM-korting van 6.000 euro, die de overheid in 2007 beschikbaar stelt voor hybrideautoâs met zuinigheidscategorie A. Vanaf
1 februari 2008 gaat â indien de nieuwe belastingplannen van kracht zijn â de totale BPM-korting voor de Toyota Prius naar 6.400 euro.

De overheid heeft in het Belastingplan 2008 plannen geventileerd om de fiscale bijtelling voor privé-gebruik van de zaakauto te reduceren naar 14%, wanneer de CO2-uitstoot gelijk of lager is dan 110 g/km in het geval van onder meer benzineautoâs.1) De gecombineerde CO2-uitstoot van de Toyota Prius bedraagt slechts 104 gram CO2 per kilometer.


1) Voor autoâs (met onder meer een benzinemotor) met een CO2-uitstoot van boven de 110 g/km gaat de fiscale bijtelling naar 25%.