Amsterdam Oud Zuid


Werk aan toegangen Vondelpark

Stadsdeel Oud-Zuid is 12 november 2007 begonnen met het verbeteren van de toegankelijkheid voor mindervaliden van de toegangen van het Vondelpark aan de Zocherstraat, Vondelkerkstraat en Reyer Anslostraat. Tegelijkertijd worden de ingangen aan de Frederikstraat en de Saxenburgerstraat verbeterd.

In het in 2001 vastgestelde renovatie- en beheerplan worden uitspraken gedaan die sterk gerelateerd zijn aan het onderwerp toegankelijkheid. Het toegankelijk maken en houden van het park voor allerlei soorten langzaam verkeer en dan vooral voor invaliden en mindervaliden is een belangrijk speerpunt.

Dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan: door het inklinken van de veenbodem in het park wordt het hoogteverschil tussen park en stad steeds groter. Daarom vormt toegankelijkheid een thema dat voortdurend aandacht vraagt.

toegankelijkheid ingangen vondelpark

Deurmat

Uitgangspunt is het karakter van de verschillende entrees te behouden en te versterken en dit voor bezoekers nog beter herkenbaar te maken. Dit wordt onder andere bereikt door het aanbrengen van een zogenaamde `deurmat'. Dit is een apart vlak in de verharding. Dit vlak zorgt voor een mooie overgang en materiaalscheiding tussen het park en de stad. De 'deurmat' wordt zo vormgegeven dat deze past bij het karakter van de toegang. De mat heeft ook een praktische functie: in de hellingen die overal zijn te vinden op de overgang van stad naar park vormt de deurmat een vlak stuk.

De werkzaamheden zijn naar verwachting eind 2007 gereed.

Meer informatie

Voor meer informatie over de renovatiewerkzaamheden in het Vondelpark, kunt u contact opnemen met afdeling Projecten Openbare Ruimte. Telefoon: 020 678 1678.