Gemeente Valkenswaard

definitieve inrichting Handboogstraat en Sportstraat

Afronding definitieve inrichting Handboogstraat en Sportstraat

Nadat de bouwactiviteiten in de Handboogstraat in Borkel en Schaft nagenoeg afgerond waren, is de gemeente in september jl. gestart met de definitieve inrichting van deze (bouw)straat en een deel van de Sportstraat. Het werk is in twee fasen verdeeld.

In de periode van september jl. tot heden zijn de bestratingswerkzaamheden uitgevoerd in het gedeelte van de Handboogstraat tot en met de kruising Sportstraat/Kruisboogstraat en het gedeelte van de Sportstraat vanaf deze kruising tot aan de Sportparkdreef. Op 3 december aanstaande starten de werkzaamheden aan het gedeelte van Sportstraat na de kruising met de Kruisboogstraat tot aan de kruising met de Dorpsstraat. Het betreft met name werkzaamheden aan de rijbaan (o.a. verbreden) en de aanleg van een trottoir in een deel van de straat. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting klaar op 21 december, op voorwaarde dat de weersomstandigheden gunstig zijn. In verband met het werk moet genoemd deel van Sportstraat in deze periode worden afgesloten voor het verkeer.

Inrichting openbaar groen
Ook het openbaar groen in de Handboogstraat en de Sportstraat wordt definitief ingericht. De werkzaamheden voor deze beide straten vinden plaats vanaf 15 januari 2008.

Meer informatie
De bewoners van de betreffende straten hebben een brief van de gemeente ontvangen met informatie over de werkzaamheden.

Met vragen over de bestratingswerkzaamheden kunt u terecht bij de toezichthouder op het werk, de heer R. Appels van RA infra. U kunt hem bereiken via 040-2076163.

Met vragen over werkzaamheden aan het openbaar groen kunt u terecht bij de heer H. Peels van de afdeling Leefomgeving van de gemeente. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 040-2083643.

Tekeningen ter inzage
Voor belangstellenden liggen in het Dorpshuis aan Dorpsstraat 55 in Borkel en Schaft de definitieve tekeningen van beide straten ter inzage. Vanaf 3 december aanstaande zijn ook de definitieve ontwerptekeningen van het openbaar groen hier te zien.