Petplan introduceert verzekering via fokker

23/11/2007 12:02



Petplan Nederland B.V.



De Rijp, 22 november 2007 - Petplan, de zorgverzekeraar voor hond en kat introduceert dit weekend op hondententoonstelling De Winner in Amsterdam RAI een product waarmee fokkers van pups en kittens jonge huisdieren verzekerd tegen ziektekosten over kunnen dragen aan de nieuwe eigenaar. Petplan speelt hiermee in op de stijgende behoefte aan een goede ziektekostenverzekering voor huisdieren.

Tot op heden werden mensen veelal geïnformeerd door de dierenarts, maar juist de fokkers spelen in de informatievoorziening aan nieuwe eigenaren een belangrijke rol. Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat goede diergeneeskunde kostbaar kan zijn en de voortijdige beëindiging van een behandeling om financiële redenen fataal kan zijn voor hond of kat. "Om zoveel mogelijk mensen te attenderen op de mogelijkheden die een goede verzekering biedt is het van belang om al bij de bron de nodige informatie te verstrekken aan de nieuwe eigenaar van pup of kitten", aldus algemeen directeur Petplan Nico Schuurbiers

Vijf miljoen honden en katten
Nog altijd verkiezen veel Nederlanders een hond of kat als favoriet gezelschapsdier. "We hebben in ons kleine landje ruim 5 miljoen honden en katten. Op dit moment zijn ongeveer 100.000 huisdieren in Nederland verzekerd tegen ziektekosten, wat neerkomt op bijna 2% van het totaal. De Nederlandse markt voor huisdierenverzekeringen kent een groei van 10-20% per jaar. De belangrijkste reden hiervoor is dat steeds meer eigenaren van huisdieren zich bewust worden van de noodzaak om niet alleen zichzelf, maar ook hun hond of kat goed tegen medische kosten te verzekeren", aldus Schuurbiers.

Solide partners
Petplan betrad in 2006 de Nederlandse markt als tweede professionele ziektekostenverzekeraar voor hond en kat. Het bedrijf heeft hiervoor een licentie verkregen van het gelijknamige Petplan UK. Petplan UK is de grootste huisdieren zorgverzekeraar ter wereld en verzekert in Groot-Brittannië al meer dan anderhalf miljoen honden en katten.

Unigarant
Petplan acht een efficiënte afwikkeling van declaraties cruciaal voor succes. Daarom is de organisatie in Nederland een samenwerking aangegaan met het solide Unigarant als risicodrager, verzekeringsdochter van de ANWB.

AUV Dierenartsencoöperatie
Petplan is onderdeel van AUV Dierenartsencoöperatie waardoor de organisatie toegang heeft tot het dierenartsenkanaal. "Om verdere groei te bewerkstelligen is het noodzakelijk om de mogelijkheid tot verzekeren ook via het fokkerskanaal aan te bieden. De meeste fokkers werken met een vaste dierenarts wat in de praktijk betekent dat deze elkaar in de communicatie richting diereigenaar alleen maar aanvullen en versterken" aldus Schuurbiers.

Over Petplan
Petplan is sinds 2006 gevestigd in Nederland. In dit jaar heeft de zorgverzekeraar een licentie verkregen van het gelijknamige Petplan UK. Petplan is een volmachtbedrijf in zorgverzekeringen voor honden en katten. Het bedrijf krijgt via moederbedrijf AUV Dierenartsencoöperatie (3.000 leden, 330 werknemers, Euro 200 miljoen omzet) toegang tot het distributienetwerk van de dierenarts. Volmachtverstrekker en risicodrager Unigarant (400 werknemers, Euro 162 miljoen omzet) is als dochterbedrijf van de ANWB gespecialiseerd in schadeverzekeringen voor particulieren.

KNGF Geleidehonden
Petplan steunt KNGF Geleidehonden. De verzekeraar doneert per afgesloten verzekering een vast bedrag aan het opleidingsinstituut, waardoor extra gelden beschikbaar komen voor de opleiding van de geleidehonden.





http://www.petplan.nl