Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 23 november 2007

Politie zoekt getuigen van overval op videotheek

Hengelo

Een videotheek aan de Oude Postweg in Hengelo werd op donderdagavond 22 november overvallen.

Op donderdag 22 november werd omstreeks 21.15 uur een overval gemeld op een videotheek aan de Oude Postweg in Hengelo. Een 42-jarige medewerkster van de videotheek vertelde dat zij op het moment van de overval alleen in de zaak aanwezig was. Op een gegeven moment zag zij een man naast de toonbank staan. De man had een mes in zijn hand en eiste het geld uit de kassa. Nadat hij het geld wegnam, vluchtte de man de videotheek uit. De medewerkster rent achter hem aan en ziet de man rennen in de richting van de Schubertstraat. Op de Josef Haydnlaan pakt de man een fiets en vervolgt zijn vlucht richting de Schumannstraat. Daarna verdwijnt hij uit het zicht.

De medewerkster gaf het volgende signalement van de overvaller: De man had een lengte ca. 1.70 meter. Hij droeg tijdens de overval een rood masker met aan weerszijden van de ogen twee witte strepen. Onderaan had het masker enkele zwart met geel gekleurde driehoeken. De man droeg een blauwe spijkerbroek, witte sportschoenen en een zwarte jas. Hij sprak Nederlands met een buitenlands accent.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van de overval, of die de man voor of na de overval hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Hengelo, telefonisch te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-151677)

Hennepkwekerij aangetroffen

Hengelo

Een 49-jarige man uit Hengelo werd donderdag 22 november aangehouden, omdat in een kelder van een woning aan de Heraklesstraat in Hengelo een hennepkwekerij was aangetroffen.

Op donderdag 22 november werd omstreeks 11.00 uur gemeld dat er zich vermoedelijk een hennepkwekerij zou bevinden in een kelderbox van een woning aan de Heraklesstraat in Hengelo. Toen de agenten ter plaatse kwamen, troffen zij inderdaad een kwekerij aan, bestaande uit 112 planten. Alle planten en aanwezige apparatuur om de kweek mogelijk te maken werden door de politie in beslag genomen en in opdracht van de Officier van Justitie vernietigd.

In verband met de ontmanteling van de hennepkwekerij kon een 49-jarige man uit Hengelo worden aangehouden. Tegen de Hengeloër werd proces-verbaal opgemaakt. (07-151365)

Brandstichting in woning

Nijverdal

Een 43-jarige vrouw uit Nijverdal werd donderdag 22 november aangehouden, omdat zij er van verdacht wordt brand te hebben gesticht in haar woning aan de Constantijn Huygensstraat in Nijverdal.

Op woensdag 21 november werd omstreeks 13.00 uur een brand in een woning aan de Constantijn Huygensstraat in Nijverdal gemeld. De bewoonster van de woning was op het moment van de brand niet aanwezig. De brandweer was ter plaatse en heeft de brand geblust. Na onderzoek door de brandweer en de technische recherche kwam naar voren dat de brand veroorzaakt was door brandstichting.

In verband met de brandstichting hield de politie op donderdag 22 november een 43-jarige Nijverdalse aan. De vrouw werd voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (07-151009)

Twee mannen aangehouden voor vernieling

Haaksbergen

Twee Haaksbergse mannen van 18 en 21 jaar werden donderdag 22 november aangehouden in verband met het vernielen van een vuilnisbak op een speelveldje aan de Richterstraat in Haaksbergen.

Op donderdag 22 november werd omstreeks 15.30 uur gemeld dat een groep jongeren vernielingen aan het plegen was op een speelveldje aan de Richterstraat in Haaksbergen. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen zij dat een vuilnisbak vernield was.

Een 18-jarige man uit Haaksbergen, die op een bankje nabij de vuilnisbak zat, gaf toe dat hij samen met een stel anderen de vernieling gepleegd had. Hierop werd de 18-jarige aangehouden. Ook een 21-jarige Haaksbergenaar kon even later worden aangehouden in verband met de vernieling. Meerdere aanhoudingen naar aanleiding van de vernieling worden niet uitgesloten. (07-151527)

Man aangehouden voor diefstal uit pinautomaat

Nijverdal

Een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd donderdag 22 november aangehouden, omdat hij ervan verdacht wordt geld te hebben weggenomen uit een pinautomaat aan de Johan Frisostraat in Nijverdal.

Op woensdag 1 augustus wilde een 71-jarige man uit Nijverdal geld pinnen bij een bank aan de Johan Frisostraat in Nijverdal. De man probeerde de transactie voortijdig af te breken. Thuisgekomen ontdekte de man dat er toch geld van zijn rekening afgeschreven was. Een man die na de 71-jarige aan de beurt was bij de automaat, heeft het geld vermoedelijk weggenomen. Na onderzoek hield de politie op donderdag 22 november een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De 44-jarige werd voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (07-151529)

Geheime zender uit de lucht gehaald

Rijssen

Op donderdag 22 november werd een geheime zender, die uitzond vanuit een schuur bij een woning aan de Boekweitstraat in Rijssen, uit de lucht gehaald.

Naar aanleiding van klachten die de politie ontving over overlast van zendapparatuur in Rijssen-Zuid, verrichtte het Agentschap Telecom op donderdag 22 november metingen in de wijk. Omstreeks 20.00 uur werd een geheime zender uitgepeild, die uitzond onder de naam "Tornado". De zender had plaats in een schuur bij een woning aan de Boekweitstraat in Rijssen.

Tijdens de uitzending waren ongeveer tien personen aanwezig in de genoemde schuur. Een 22-jarige man uit Rijssen zat 'aan de knoppen'. Het Agentschap Telecom nam de zendapparatuur in beslag. Tegen de 22-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt door het Agentschap Telecom. (07-151644)

Politie zoekt getuigen aanranding

Enschede

Een 61-jarige man uit Enschede werd donderdag 22 november aangehouden, omdat hij ervan wordt verdacht een 17-jarig meisje te hebben aangerand op het Van Heekplein in Enschede.

Op donderdag 22 november werd omstreeks 17.40 uur gemeld dat hij een supermarkt aan het Van Heekplein in Enschede een meisje door een man was lastig gevallen en onzedelijk betast was.

Een 17-jarige medewerkster van de winkel had buiten de zaak staan roken. Zij werd door een man aangesproken, waarbij zij door hem onzedelijk betast, aangerand, was. De man, een 61-jarige Enschedeër, was bij de komst van de politie nog ter plaatse en werd aangehouden. Aan het bureau is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets van het voorval gezien hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met het Regionaal Bureau Zeden van de politie Twente, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-151586)

Man bedreigt personeel uitgaansgelegenheid

Almelo

Een 26-jarige man uit Enschede werd donderdag 22 november aangehouden, omdat hij een personeelslid van een uitgaansgelegenheid aan de Laan van Iserlohn in Almelo met de dood had bedreigd.

Op donderdag 22 november werd omstreeks 23.45 uur gemeld, dat een man een personeelslid van een uitgaansgelegenheid aan de Laan van Iserlohn in Almelo met de dood bedreigde. De man had zich in de uitgaansgelegenheid meerdere keren agressief gedragen. Dit was voor het personeel aanleiding om de man uit het pand te verwijderen. Terwijl het personeel de man naar buiten begeleidde, bedreigde hij een 34-jarige medewerker met de dood.

De 34-jarige deed aangifte van bedreiging tegen de klant. De man, een 26-jarige Enschedeër, werd daarom aangehouden. De man is voor verhoor ingesloten. (07-151692)

Verkeerscontrole 42 bekeuringen

Vriezenveen, Den Ham en Westerhaar

Bij een verkeerscontrole op een drietal locaties in Vriezenveen, Den Ham en Westerhaar, zijn donderdag 22 november in totaal 42 bekeuringen uitgeschreven.

Donderdag 22 november werd tussen 09.45 en 11.45 uur het verkeer gecontroleerd op de Nieuwe Daarlerveenseweg in Vriezenveen. Dertien bestuurders dan wel bestuursters hebben een proces-verbaal gekregen omdat zij de maximum snelheid overschreden van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km per uur. Daarnaast werden nog 18 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel, vier voor het niet handsfree bellen en twee voor het voeren van ondoorzichtbaar folie op de autoruiten. Van 13.15 tot 14.45 uur werd er gecontroleerd op de Vroomshoopseweg in Den Ham waarbij geen overtredingen zijn geconstateerd. De controle werd daarna van 15.30 tot 16.30 uur voortgezet op de Hoofdweg / Westerveenweg in Westerhaar. Hier werden vijf bekeuringen uitgeschreven, twee voor het overschrijden van de maximum snelheid van 60 km per uur waarbij een van de twee 93 reed. Daarnaast werden nog drie bromfietsbestuurders bekeurd, een voor een gladde band op de bromfiets en twee i.v.m. een te hoge constructiesnelheid van hun bromfiets. (07-151536)

Automobilist door onbekende oorzaak over de kop

Wierden

Donderdagmiddag 22 november raakte een 35-jarige automobilist uit Enschede door nog onbekende oorzaak van de weg, de A35 bij Wierden. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo.

Donderdagmiddag rond de klok van 13.00 uur werd gemeld dat op de A35 ter hoogte van Wierden een auto over de kop was gevlogen. Ter plaatse bleek dat een 35-jarige automobilist uit Enschede door nog onbekende oorzaak van de weg was geraakt, in de berm was gekomen en over de kop was geslagen. De 35-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo en zijn auto werd afgesleept. (07-151414)

Automobiliste ziet fietsster over het hoofd

Hengelo

Een 46-jarige automobiliste uit Hengelo zag donderdagmorgen 22 november een 18-jarige plaatsgenote op haar fiets over het hoofd. Op de kruising Westelijke Esweg - Hasselerbaan in Hengelo ontstond een aanrijding.

Een 46-jarige automobiliste uit Hengelo reed donderdagmorgen 22 november om ongeveer 10.45 uur over de Westelijke Esweg in Hengelo. Op de kruising met de Hasselerbaan verleende zij geen voorrang aan een 18-jarige fietsster, ook uit Hengelo. Een aanrijding was het gevolg en de 18-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo, waar ze werd opgenomen. (07-151308)

Fietsster rijdt door rood en veroorzaakt aanrijding

Hengelo

Donderdag 22 november vond op de kruising Weideweg - Bankastraat in Hengelo een aanrijding plaats tussen een 15-jarige fietsster uit Gildehaus en een 49-jarige automobilist uit Hengelo. De 15-jarige is daarbij door rood gereden.

Donderdag 22 november werd om ongeveer 08.00 uur gemeld dat op de kruising Weideweg -Bankastraat in Hengelo een aanrijding had plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietsster. Bleek ter plaatste dat de fietsster, een 15-jarige inwoonster van het Duitse Gildehaus, komend vanaf de Bankastraat op de kruising met de Weideweg, door het rode verkeerslicht was gefietst. Een 49-jarige automobilist uit Hengelo, die komende vanaf de Weidweg groen had, kon een aanrijding niet meer voorkomen en de 15-jarige kwam tegen de voorruit van zijn auto terecht. Met onbekend letsel werd de fietsster door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. (07-151231)

tel.: 053-4555588


---- --