Ministerie van Defensie

23-11-2007 11:47

VAN GELDER NU OOK RIDDER VAN DE RINGEN


- Yuri van Gelder, een topper in de ringen.

Na âLord of the Ringsâ is landmachtsergeant Yuri van Gelder nu ook Ridder van de Ringen. De turner en plaatsvervangend commandant CDC generaal-majoor Huub Schouenburg zijn vanmorgen benoemd tot Ridder in de CISM Order of Merit.

Dat gebeurde tijdens de openingsceremonie van de zestiende Europese vergadering van het internationale sportcomité, die in Noordwijkerhout wordt gehouden. De versierselen werden opgespeld door de vice-president (Europa) van het Conseil International du Sport Militaire, de Zweedse kapitein-ter-zee Bengt Nylander. Hij roemde generaal Schouenburg om zijn inzet als chef de mission tijdens de militaire wereldspelen, vorige maand in India. Van Gelder is volgens CISM een groot ambassadeur van de militaire sport.

In conferentiecentrum De Leeuwenhorst zijn vandaag en morgen 34 van de 37 bij CISM aangesloten Europese landen in vergadering bijeen. Er wordt onder meer gesproken over het houden van regionale militaire kampioenschappen en de inzet van sport als instrument om vrede te bewerkstelligen in landen als Afghanistan en Soedan.