FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten roept kabinet op werkgelegenheid Unilever Nederland te behouden

Vakbond FNV Bondgenoten heeft het kabinet opgeroepen tot een gesprek met vakbonden en ondernemingsraden (OR'en) teneinde de werkgelegenheid bij Unilever voor Nederland te behouden. De vakbond doet deze oproep vandaag in een brief aan ministers Van der Hoeven (Ministerie van Economische Zaken) en Donner (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

Lucas Vermaat, bestuurder FNV Bondgenoten: "Dat we een cao-akkoord met Unilever hebben bereikt, betekent niet dat de sluiting van de Unilever-fabrieken een feit is. Vakbonden en OR'en stellen alles in het werk om de productie voor Nederland te behouden. Wij hopen dat de regering hierin haar verantwoordelijkheid wil nemen en de rem zet op de afbraak van de werkgelegenheid."

Tijdens het kamerdebat op 13 november diende Paul Ulenbelt (SP) een motie in waarin het kabinet werd opgeroepen het overleg aan te gaan met vakbonden en OR'en. Minister Donner stelde echter dat een dergelijk verzoek alleen door belanghebbenden bij de regering kon worden ingediend en niet door politici. Vermaat: "Met onze brief geven we hieraan gehoor en vragen we - namens alle werknemers bij Unilever - het kabinet om de dialoog met ons aan te gaan."

Doel van het gesprek is bepalen of en hoe de regering invloed kan uitoefenen tot het behoud van de productie c.q. werkgelegenheid van de drie Unilever-bedrijven in Nederland.

Meer informatie over Unilever is te vinden
www.fnvbondgenoten.nl/unilever.

---