Gemeente Zaltbommel


Collectieve ziektekostenverzekering voor minima verlengd 23 november 2007
Collectieve ziektekostenverzekering voor minima verlengd

Het dagelijks bestuur van de Sociale Dienst Bommelerwaard (SDB) heeft besloten haar overeenkomst met Menzis over de ziektekostenverzekering te verlengen. In deze overeenkomst is geregeld dat inwoners van de Bommelerwaard met een laag inkomen via de SDB korting kunnen krijgen op hun ziektekostenverzekering.

Het dagelijks bestuur van de SDB heeft op 21 november jl. besloten haar overeenkomst met verzekeraar Menzis met betrekking tot de collectieve ziektekostenverzekering te verlengen. Dankzij deze overeenkomst komen klanten van de SDB en andere inwoners met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm in aanmerking voor een korting op de premies voor hun basisverzekering en hun aanvullende verzekering. De voorzitter, de heer Guus Krähe, vindt het belangrijk dat mensen met een minimuminkomen goed verzekerd zijn. "Met deze regeling kunnen zij gebruik maken van een korting op de premie."

Inkomensgrens
De hoogte van de inkomensgrens van 110% is afhankelijk van de situatie waarin je verkeert: voor een alleenstaande bedraagt deze grens 803 euro, voor een alleenstaande ouder 1067 euro en voor gehuwden en samenwonenden 1186 euro.

Korting
De korting op de basisverzekering bedraagt 5 euro per maand. De korting op de aanvullende en de tandheelkundige verzekeringen is 9%.

Meer informatie
Inwoners van de Bommelerwaard die meer informatie willen over deze ziektekostenverzekering of zich ervoor willen aanmelden, kunnen contact opnemen met de Sociale Dienst Bommelerwaard. Dat kan telefonisch op 0418-784620 en per e-mail op
info@socialedienstbommelerwaard.nl. Ook kunnen inwoners een bezoek brengen aan het Centrum voor Werk en Inkomen in de Boschstraat in Zaltbommel. Dat kan op werkdagen van 10.00 - 12.00 uur. Geplaatst op: 23 november 2007