Ingezonden persbericht


Persbericht

'Handschoen' voor aan de voeten....
De nieuwe trend van 2008: Vibram Five Fingers!

Amsterdam, november 2007 ­ Blootsvoets door de natuur: dat is niet alleen gezond, maar ook erg lekker. Outdoor onbeschermd op blote voeten lopen kan echter ook risico's met zich meebrengen: je haalt je voeten makkelijk open aan scherpe voorwerpen en je kunt je tenen vervelend stoten. Gelukkig is daar nu de perfecte oplossing voor: de Vibram Five Fingers: een grappig schoenconcept dat helemaal gericht is op de bewegingsvrijheid van de voet. Met een flexibele zool die onbelemmerd de vorm van de voet volgt en de vijf tenen apart van elkaar houdt, biedt Five Fingers de ideale lichtgewicht 'handschoen' voor de voeten!

Één met de natuur
Dankzij de unieke constructie van de Five Fingers voelt het alsof je op blote voeten loopt, terwijl je toch een goede bescherming hebt. De flexibele Vibram-zool biedt een optimale grip, maar is zo dun dat je voet zich kan aanpassen aan de ondergrond en elke oneffenheid voelt. Op die manier vinden je voeten een natuurlijk balans en een optimale controle tijdens het lopen en heb je het gevoel direct in contact te staan met de natuur.

Lekker en gezond
Op blote voeten lopen is niet alleen lekker, maar ook gezond. Je gaat er rechter van lopen, het stimuleert de bloedsomloop en het biedt een goede training aan de grote hoeveelheid kleine spieren en beenderen in je voet. Daarbij is het goed voor de gewrichten in de enkels en knieën en worden de zenuwen in de voeten gestimuleerd; net zoals dat bij voetreflex-massages gebeurt. Met de unieke Five Fingers blijven al deze voordelen in stand.

Als een vis in het water
De Five Fingers is vederlicht en biedt tegelijkertijd enorm veel grip. Je trekt de schoen aan als een handschoen en zodra de schoen aan de voet zit, voelt het als een tweede huid. Dit heeft onder meer te maken met de gebruikte materialen. Ze zijn te dragen op droge, maar ook op natte ondergrond; je kunt er zelfs mee zwemmen. Het is dus ook een ideale waterschoen, waarbij je geen risico loopt je te bezeren aan bijvoorbeeld rotsen op scherpe voorwerpen onder water. Kortom, een schoen die de hele zomer niet meer uitgaat! De Five Fingers zijn vanaf ¤ 95,- en in verschillende kleuren en modellen verkrijgbaar. Zie voor meer informatie www.vibramfivefingers.nl.

Lizard is de Italiaanse marktleider op het gebied van sport- en outdoorsandalen en staat synoniem voor kwaliteit, performance en comfort. In de outdoorbranche heeft Lizard al een grote naamsbekendheid opgebouwd, onder meer dankzij haar innovatieve producten en opmerkelijke marketingstrategie. Five Fingers wordt geproduceerd door Vibram, een vooraanstaande fabrikant van kwalitatief hoogwaardige schoenzolen en gedistribueerd door Lizard. Voor meer informatie zie www.lizard.nl.