Warchild


Kunstbeurs Eindhoven brengt 45.000, - op voor War Child De kunstbeurs die 16, 17 en 18 november 2007 in het prachtige Evoluon in Eindhoven plaats vond, was één groot succes! Rotary Club Eindhoven-Veldhoven had er veel werk van gemaakt. De 36 Rotary leden, maar vooral de projectcommissie onder leiding van voorzitter Ron Sijtsma zette de afgelopen maanden alles op alles om Kunst voor War Child tot een zo groot mogelijk succes te maken.

Voor deze speciale beurs stonden 25 gerenommeerde kunstenaars (waaronder Ato Annan, Jan Saarloos, Kitty van der Rijt en Gerrit Sol en vele anderen*) ieder één kunstwerk af voor de veiling. Daarnaast stonden de kunstenaars een deel van de verkoopopbrengst af aan War Child. De kunstwerken bestonden uit schilderijen, grafiek, sculturen, keramiek en fotografie.

Nadat op vrijdagavond 16 november de kunstbeurs was geopend door Frits Philips jr. sprak Evert Greup, penningmeester van War Child, over het werk van War Child en hoe belangrijk het is dat oorlogskinderen worden geholpen. Die avond werden de ongeveer 25 mooie werken geveild. De veiling vond plaats onder leiding van de heer Diederik Westerhuis van veilinghuis Sotheby's. De leden van de Rotary Eindhoven-Veldhoven benaderden diverse sponsoren, zodat de organisatiekosten zo laag mogelijk bleven en zij een zo groot mogelijk deel van de opbrengst konden doneren aan War Child. Sponsor Essilor was zelfs bereid 10 mooie litho's te schenken voor de loterij, zodat ook hiermee weer geld kon worden opgehaald voor War Child.

De sfeer tijdens de 3 daagse kunstbeurs was fantastisch. In het prachtige Evoluon kwamen alle kunstwerken mooi uit de verf. Alle aanwezigen waren enthousiast en dit resulteerde uiteindelijk in een opbrengst van EUR 45.000,-! Een prachtig bedrag waarmee War Child weer een hoop oorlogskinderen kan helpen.

Bezoekers deden mee aan de Peace of Mind Experience van War Child. Via draadloze koptelefoons en een voice-over konden de bezoekers ervaren wat de kracht van muziek is. Muziek brengt mensen bij elkaar en is universeel. Mensen die elkaar niet kenden deden op de kunstbeurs samen de polonaise. Muziek is een belangrijk element in de hulpverlening van War Child, net als kunst en creativiteit.

War Child vindt het bijzonder dat zo'n groep mensen de krachten bundelt en zich hard maakt voor oorlogskinderen. War Child wil alle 36 leden van de Rotary Eindhoven-Veldhoven bedanken en in het bijzonder de projectcommissie die bestond uit: Ron Sijtsma, Wim Tielemans, Cees van Beukering, Freek Smit, Frank Verhagen, Zef Alberti. Verder gaat onze dank natuurlijk uit naar alle kunstenaars, en alle sponsoren. Ontzettend bedankt! Zonder jullie inspanningen en belangeloze inzet was dit nooit gelukt. Jullie hebben eer aan gedaan aan de naam Kunst voor War Child.


*De volgende 25 kunstenaars hebben tijdens de kunstbeurs een kunstwerk ter beschikking gesteld: Bertie Winkel, Dos Winkel, Louise van Vliet-Templeton, Wim Tielemans, Gerrit Sol, Jan Saarloos, Kitty van de Rijt, Anne Rensen, Maria Madelon van Velthoven, Ineke van der Burg, Cornelis le Mair, Frans Manders, Tjikkie Kreuger, Wim van der Kraan, George Kabel, Julia Iding, Ine Holtkamp-van Deursen, Annelies Hoek, Jeroen Hermkens, Evert den Hartog, Frank Dekkers, Truus Buijs, Merel van Beukering, Ato Annan.

Zie voor meer informatie
http://www.profit-1st.com/RotarySiteFolder/RotarySite/rotindex.html.