Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 23-11

BREDA, 23 november 2007

TGO opgestart na vondst gewonde Bredase vrouw

BREDA: De politie heeft vrijdag met 25 rechercheurs een TGO (Team Grootschalig Optreden) opgestart naar aanleiding van het aantreffen van een ernstige gewonde vrouw. De 39-jarige Bredase vrouw liet rond 15.00 uur in het buitengebied nabij bedrijventerrein Minervum en de Bavelse Berg haar hond uit. Zij werd onwel en belde 112. Uit onderzoek bleek de vrouw een schotwond te hebben. De politie tast nog volledig in het duister wat betreft de toedracht van het incident. Er is donderdag een eerste technisch onderzoek en een buurtonderzoek verricht. Vandaag zal het sporenonderzoek gecontinueerd worden. De verwondingen van het slachtoffer zijn ernstig, maar niet levensbedreigend. De politie heeft de vrouw, gelet op haar verwondingen, nog niet uitgebreid kunnen verhoren.

Bredanaar (40) aangehouden na beroving bij pinautomaat

BREDA: Een 40-jarige Bredanaar is donderdagmiddag kort na 15.30 uur aangehouden op de Tramsingel. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor op de Tramsingel een 58-jarige man uit Breda bij een pinautomaat te hebben beroofd. Terwijl het slachtoffer stond te pinnen, werd hij naar eigen zeggen door de 40-jarige verdachte opzij geduwd, waarna hij er met het net gepinde geld vandoor ging. De aangever en enkele omstanders zetten de achtervolging in en konden de Bredanaar even insluiten, maar de verdachte vluchtte vervolgens opnieuw weg. Op basis van een goed signalement kon hij snel in de kraag gepakt worden. De 40-jarige man is in verzekering gesteld.

Boksbeugel en mes in auto van 19-jarige Bredanaar

BREDA: De politie heeft donderdagavond kort voor 22.00 uur een 19-jarige Bredanaar aangehouden op de Namenstraat wegens verboden wapenbezit. Bij een verkeerscontrole bleek dat in de auto een boksbeugel en een mes lag. Agenten in een onopvallende wagen wilden de auto die de 19-jarige Bredanaar bestuurde, controleren. Daarop vluchtte alle inzittenden weg. De 19-jarige Bredanaar kon na een korte achtervolging in de kraag gepakt worden. De verdachte is na verhoor heengezonden, maar niet voordat hij een transactie van 100 euro betaalde.

Beschonken automobilisten aangehouden

ETTEN-LEUR: Agenten van het team Etten-Leur hebben donderdagavond en vrijdagmorgen op drie locaties in hun gebied alcoholcontroles uitgevoerd. Daarbij werden 153 bestuurders gecontroleerd; van hen werden er vijf aangehouden. In een geval werd het rijbewijs van de overtreder direct ingevorderd.

Tussen 21.00 uur en 22.30 uur is er aan de Olympiade in Etten-Leur gecontroleerd. Hierbij zijn 52 blaastesten afgenomen. Twee bestuurders werden aangehouden; een 37-jarige automobilist uit Etten-Leur blies 285 ug/l, een 49-jarige bestuurder uit Wernhout scoorde 375 ug/l.

Later op de nacht was de controle op de Sprundelseweg in Rucphen. Dit leverde van de 75 blaastesten, twee aanhoudingen op. Een 45-jarige vrouw afkomstig uit Rucphen, zij blies 275 ug/l. Ook werd een 41-jarige man uit Sint Willebord aangehouden met 330 ug/l.

Op de Bredaseweg in Rijsbergen werd er gecontroleerd van 01.45 uur tot 03.15 uur. Hierbij zijn 26 blaastesten afgenomen waarbij een verdachte is aangehouden. Dit betreft een 50-jarige inwoner van Rijsbergen. De man onderging de blaastest en blies hierbij 880 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod van 11 uur en moest zijn rijbewijs inleveren.

Ook in Breda liep een beschonken automobilist tegen de lamp, op de Graaf Engelbertlaan. Omstreeks 03.45 uur zagen agenten een auto slingeren over de Singels en hielden de bestuurder staande. Het bleek een 21-jarige man uit Bergen op Zoom te zijn. Hij blies 443 ug/l. Omdat de man in de categorie beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar in het bezit van het rijbewijs) valt, ligt voor hem de limiet op 88 ug/l in plaats van 220 ug/l. Boven de 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Dat gebeurde dus in dit geval en bovendien kreeg de man een rijverbod van zeven uur.

Rustige horecadienst Breda: één aanhouding

BREDA: De agenten die in de nacht van donderdag op vrijdag waren belast met het horecatoezicht in het centrum van Breda, hebben een redelijk rustige dienst achter de rug. Er werd slechts één aanhouding verricht. Dat betrof een 27-jarige Bredanaar die rond 04.10 uur werd aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. De man was bij een eetgelegenheid in de Vismarktstraat buitengezet en maakte een hoop stampei. Toen hij ook niet op verzoek van agenten weg wilde gaan, werd in de kraag gepakt. Na verhoor kon hij met een proces-verbaal weer vertrekken.

Bredanaar doet aangifte van tasjesroof

BREDA: Een 22-jarige Bredanaar heeft aangifte gedaan van tasjesroof. De man liep donderdag kort na 18.00 uur op de Flierstraat toen hij achter hem een scooter hoorde aankomen. Toen die scooter hem voorbij ging, trok de brijrijder een laptoptas (zonder laptop) uit de handen van de Bredanaar. Vervolgens reden beide mannen op de zwarte scooter hard weg. Getuigen kunnen zich melden op 0900-8844.

Roosendaler ernstig gewond bij verkeersongeval in Zundert

ZUNDERT: Bij een verkeersongeval op de Rucphenseweg is vrijdagmorgen rond 06.45 uur een 35-jarige automobilist uit Roosendaal ernstig gewond geraakt. De man raakte met zijn auto ter hoogte van de Hulsdonkstraat van de weg en botste op een boom. De brandweer kwam ter plaatse. Ambulancepersoneel bracht het slachtoffer over naar het Amphia Molengracht in Breda. Zijn exacte letsel is onbekend. Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant onderzoeken de toedracht van het ongeval.

Ruim vijftig bekeuringen bij verkeerscontrole op de Heerbaan

BREDA: Bij een algemene verkeerscontrole op de Heerbaan zijn vrijdagmorgen in totaal 55 processen-verbaal uitgeschreven. De controle, die duurde van 07.00 tot 12.00 uur, vond plaats naar aanleiding van klachten van omwonenden die bij de wijkagent zijn binnengekomen. De bekeuringen waren voor het fietsen zonder verlichting (7x), niet dragen van autogordel (26x), te hoge snelheid (19x), rijden over een verdrijvingsvlak (1x), geen identiteitsbewijs kunnen tonen (1x) en niet handsfree bellen (1x). Omwonenden reageerden positief op de verkeerscontrole.

Scooterrijder gewond na aanrijding met auto

BREDA: Een 17-jarige jongen uit Lage Zwaluwe is vrijdagmorgen rond 11.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. De jongen reed over de Rietdijk toen hij werd aangereden door een 37-jarige automobiliste, die uit de Venuslaan kwam en de jongen geen voorrang verleende. Bij de botsing brak de jongen zijn kuit- en scheenbeen en brak bij diverse botjes in zijn enkel. Hij is overgebracht naar het Amphia Molengracht.

Auteur: Andre van den Hul