KPN NV

Den Haag, 23-11-2007

KPN legt glasvezelnetwerk aan in Oosterhout
KPN is gestart met de aanleg van een snel glasvezelnetwerk in Oosterhout. De werkzaam¬heden maken onderdeel uit van de verdere verglazing van het KPN-netwerk. KPN realiseert het netwerk in samenwerking met zijn lokale partners M-Bit en Finntax en aannemer Nacap.

Door de vernieuwing van het netwerk neemt de totale bandbreedte toe. Hierdoor is het KPN-netwerk, naast bestaande diensten zoals telefonie en internet, straks ook geschikt voor nieuwe diensten op het gebied van zorg, onderwijs en amusement. Bedrijven kunnen straks gebruikmaken van (online) toepassingen die veel bandbreedte vereisen, zoals video en (zware) applicaties. Door de betrouwbaarheid en de hoge bandbreedte is glasvezel ook bijzonder geschikt voor camerabeveiliging. Binnenkort lanceert KPN ook bellen via deze glas¬vezelverbinding. Bedrijven kunnen hun huidige telefooncentrale blijven gebruiken met behoud van nummers en functionaliteiten.

Momenteel vindt een inventarisatie plaats bij de ondernemers op de bedrijventerreinen De Wijsterd en Everdenberg voor de behoefte aan een glasvezelverbinding. Door de vraag van verschillende bedrijven te bundelen, zijn de eenmalige en maandelijkse kosten van een glas¬vezelverbinding aanzienlijk verlaagd. De kosten worden immers over meerdere deelnemers verdeeld. Op de bedrijventerreinen Weststad en Hoevestein is het glasvezelnetwerk al operationeel.

Over Finntax
Finntax is een onafhankelijk, professioneel, sterk servicegericht bedrijf dat totaaloplossingen aanbiedt op het gebied van ICT. Van conventionele telefooncentrales tot datatoepassingen zoals VoIP en de bijbehorende netwerken. Van mobiele telefoons tot de meest gesofisticeerde navigatie- en autovolg¬systemen. Kijk voor meer informatie op www.finntax.nl.

Over M-Bit
M-Bit is een jong en dynamisch bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in totaaloplossingen op het gebied van telefonie, computers en internet voor het midden- en kleinbedrijf in de regio Oosterhout en omgeving. Door het aanbieden van totaaloplossingen heeft de ondernemer nog maar één aanspreekpunt voor al zijn communicatiemiddelen. Dit succesvolle concept zorgt ervoor dat de ondernemer zich bezig kan houden met zijn eigen bedrijfsvoering en geen omkijken heeft naar zijn telefonie, automatisering of internet. Kijk voor meer informatie op www.m-bit.nl.

Over Nacap Telecom BV
Nacap Telecom biedt een compleet portfolio van diensten aan infrastructuureigenaren. Nacap Telecom ontwerpt, realiseert en onderhoud infrastructuren, of het nu gaat om koper-, coax-, glas¬vezel- of mobiele netwerken. Nacap Telecom werkt voor: vaste netwerk operators, mobiele netwerk operators, CATV operators, xDSL providers, Internet Service Providers en is daarnaast betrokken bij Fiber-to-the-X initiatieven in Tilburg, Zuid-Limburg en nu ook in Oosterhout. Nacap Telecom is onder¬deel van de Koop Holding. Kijk voor meer informatie op www.nacaptelecom.nl.