Ministerie van Defensie

23-11-2007 15:14

STAATSSECRETARIS OPENT EXPOSITIE IN MILITAIRE LUCHTVAART MUSEUM

Foto: ministerie van Defensie - Techniek in en om het vliegtuig: een interactieve expositie

Staatssecretaris Cees van der Knaap heeft vandaag de expositie âTechniek in en om het vliegtuigâ in het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg geopend. De tentoonstelling laat de belangrijkste ontwikkelingen in de luchtvaart zien vanaf het begin van de twintigste eeuw.

Van een fragiel toestel vervaardigd van hout en linnen tot een computergestuurde machine waarin de modernste snufjes zijn verwerkt. Het (militaire) vliegtuig heeft zich sinds de eerste gemotoriseerde vlucht van de gebroeders Wright in 1903 in snel tempo ontwikkeld. De expositie geeft daarvan een beeld aan de hand van de themaâs constructie, motoren, camouflage en cockpit.

Foto: ministerie van Defensie - Het thema 'motoren' is onderdeel van de expositie

Interactie met de techniek staat centraal in deze expositie. Zo kunnen bezoekers met een druk op de knop een verkleinde heteluchtballon laten opstijgen, ontdekken hoe ze een straaljager aan de praat krijgen of in een F16-cockpit hun aanleg voor vliegen testen.

De expositie "Techniek in en om het vliegtuig" is permanent te bezichtigen. Het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zondag van 12.00 tot 16.30 uur. Voor meer informatie zie www.militaireluchtvaartmuseum.nl