Politie Haaglanden

extra persbericht 23 november

Haaglanden, 23-11-2007

Hennep en illegale kopieerstudio
Den Haag De politie deed 20 november om 20.00 uur naar aanleiding van verdacht energiegebruik onderzoek in een woning aan de Groot Hertoginnelaan. Verdacht energie gebruik kan een aanwijzing zijn voor een werkende hennepkwekerij. Agenten vonden in desbetreffende woning op de zolderetage inderdaad een in werking zijnde hennepkwekerij. De politie ontmantelde de kwekerij.

Tijdens de doorzoeking van het pand werden vonden de agenten ook aanwijzingen voor de vervaardiging en verspreiding van illegale dragers. Daarop riepen zij de expertise in van medewerkers van stichting BREIN. De politie nam een computer met branders, 974 illegale dragers met muziek en films en diverse bestellingen die klaar lagen voor verzending in beslag. Een 45-jarige man en een 42 jarige vrouw (beide met Duitse nationaliteit), werden aangehouden. Zij kregen een proces-verbaal.

Jongens met 21 auto-emblemen op zak
Den Haag Naar aanleiding van een melding van fietsendiefstal gingen politieagenten op zaterdag 17 november om 04.30 uur naar de Appelstraat. Daar zagen zij een groepje van vier jongens aan de fietsen rommelen die voldeden aan het signalement dat de melder door had gegeven. De vier jongens (14-16 jaar) werden aangehouden voor fietsendiefstal. Op het politiebureau kwam er echter nog een verrassing uit hun zakken: in totaal hadden de jongens 21 auto-emblemen op zak. Zij hadden deze in de buurt buitgemaakt. De politie heeft nog niet van alle gestolen auto-emblemen aangifte binnen en roept benadeelden zich op alsnog te melden.

Agent in het zonnetje na aanhouding in vrije tijd Den Haag - Een agent van Bureau Hoefkade is vanmorgen door zijn collega's van Bureau Overbosch in het zonnetje gezet. Dankzij zijn oplettendheid heeft de recherche van Overbosch twee straatroven kunnen oplossen. De recherche van Bureau Overbosch werd eind oktober geconfronteerd met de aangifte van een 17-jarige jongen uit Den Haag. Hij was op het Centraal Station van Den Haag beroofd van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer verklaarde dat hij in juli ook al was beroofd op Den Haag CS. De dader van beide straatroven zou dezelfde zijn. Bewakingscamera's in tram 6 hadden beelden opgenomen van de vermoedelijke dader (zowel hij als het slachtoffer zaten kort voor de beroving in dezelfde tram). In de hoop zijn identiteit te achterhalen, verpreidde de recherche deze beelden intern door het hele korps.

Toen een agent op 20 november in zijn vrije tijd in de tramtunnel onder de Grote Markt op de tram stond te wachten, zag hij ineens een bekend gezicht: het was de jongen van de foto's. Hij zag de verdachte tram 6 ingaan en stapte ook in. Hij belde bovendien met de meldkamer om te vertellen waarmee hij bezig was.

Bij de halte aan het Om en Bij stapte de verdachte uit en volgde de agent hem. Omdat de jongen zijn achtervolger vermoedelijk in de gaten kreeg, versnelde hij zijn pas en probeerde hij zijn achtervolger af te schudden. Daarop greep de agent in en hield hij de jongen aan. De verdachte bleek een 17-jarige jongen uit Den Haag. Mogelijk is hij ook nog betrokken bij een vernieling. Hij de straatroven inmiddels gedeeltelijk bekend.

Als dank voor zijn alerte optreden, ontving de agent vrijdagmorgen uit handen van zijn collega's van Bureau Overbosch een bos bloemen en een dinerbon.

Jongen (19) overlijdt na aanrijding: politie zoekt getuigen De Lier De poltie zoekt getuigen van het noodlottig ongeval dat zich woensdag 21 november in De Lier voordeed. Een 19-jarige jongen uit Maassluis kwamom het leven bij een botsing met een zandkiepwagen. Het slachtoffer fietste om 16.40 uur over de Hoefweg en stak de Leehove over. Hierbij zag hij vermoedelijk de vrachtwagen die over deze voorrangsweg reed over het hoofd. Omdat de exacte toedracht van het ongeval nog niet geheel duidelijk is, komt de politie graag in contact met een ieder die het ongeval heeft zien gebeuren. Neemt u contatct op met de politie van Bureau Westland via 0900-8844.

Politie zoekt getuigen van overval op woning
De Lier Drie mannen met bivakmutsen overvielen donderdag 22 november om 03.15 uur een 64-jarige man en zijn 61-jarige vrouw in hun woning aan de Burgerweg. Ze drongen hun woning binnen en knevelden het echtpaar, waarna zij de woning doorzochten. Ze maakten een geldbedrag buit en lieten het echtpaar geknelveld achter in de woning. Een paar minuten later kon de man zich bevrijden en de politie waarschuwen. De politie is op zoek naar getuigen, wellicht dat langsrijdende vrachtwagenchauffeurs rondom het bewuste tijdstip iets gezien hebben. Heeft u informatie die de politie kan helpen met het achterhalen van de daders, neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Westland op 0900-8844. Anoniem kunt u natuurlijk ook uw informatie doorgeven: belt u dan met M. op 0800-7000