PvdA Rotterdam



Vr 23 Nov 2007 - Redactie
Geschrokken van vervolging door OM van Nora Storm

Peter van Heemst, fractievoorzitter van de PvdA Rotterdam, is vreselijk geschrokken van het besluit van het Openbaar Ministerie om een strafzaak te beginnen tegen Nora Storm van Topscore. Topscore is een uitzendbureau voor verslaafden. Naast de Stichting Topscore heeft Nora Storm ook nog Noras Soephuis en Noras Nest onder haar hoede. Het Soephuis biedt werk aan vrouwelijke gebruikers en Noras Nest biedt onderdak aan verslaafden.

Van Heemst kan zich niet voorstellen dat bij Topscore subsidiegeld is gebruikt voor persoonlijke doeleinden. Nora Storm zet zich er al jaren met hart en ziel voor in om Rotterdamse verslaafden een menswaardig bestaan te geven. Dat de zorg en hulp aan die kwetsbare groep op de eerste plaats staat en de administratie van inkomsten en uitgaven er wel eens bij inschiet, dat kan ik me voorstellen. Maar dat er sprake zou zijn van valsheid in geschrifte en oplichting gaat er bij mij niet in, aldus Peter van Heemst.

Van Heemst rekent er op dat in de strafzaak Nora Storm van alle blaam gezuiverd zal worden. Hij hoopt dat de Gemeente Rotterdam Nora Storm financieel in staat stelt zich in de strafzaak met succes te verdedigen. Dat is het minste wat we kunnen doen om onze waardering te laten blijken voor het geweldig succesvolle werk dat Nora Storm met Topscore doet.