Ingezonden persbericht


Persbericht

Mobiel museum Cecilia Bartoli in Amsterdam

Amsterdam, 16 november 2007. - Het museo mobile van de Italiaanse mezzo-sopraan Cecilia Bartoli staat van vrijdag 23 tot en met zondag 25 november a.s. op het Concertgebouwplein in Amsterdam. Bartoli treedt op 24 november op in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Vanuit haar bewondering voor de vermaarde Spaanse mezzosopraan Maria Malibran (1808-1836) is Bartoli (kunst)voorwerpen gaan verzamelen die in verband staan met deze bijzondere zangeres. Malibran was de dochter van de grote Rossini-tenor Manuel García en bovendien de muze van Bellini, Rossini en Donizetti. De collectie varieert van juwelen die Malibran op het podium droeg tot partituren, brieven en kunstwerken die aan de zangeres gerelateerd zijn. Voor de 'Cecilia Bartoli Music Foundation' maakte Bartoli een selectie van 80 items uit haar verzameling. Voor deze Maria Malibran memorabilia heeft de Foundation, die zich ten doel stelt klassieke muziek bij een breed publiek onder de aandacht te brengen, een mobiel museum ontwikkeld dat door Europa reist en nu enkele dagen in Amsterdam te zien is.

Tijdens de openingsuren van het museo mobile zullen er in het Wiener Café van het Concertgebouw op hele uren van de klok geregeld kamermuziekensembles werken uit de tijd van Maria Malibran ten gehore brengen.

Meer informatie over het museo mobile, dat in samenwerking met MAN en de Spaanse overheid tot stand is gekomen, is te vinden op www.mariamalibran.net.

museo mobile
Concertgebouwplein, Amsterdam
Vrijdag 23 november 11.00-20.00
Zaterdag 24 november 10.00-24.00
Zondag 25 november 10.00-18.00
Toegang gratis

---

Foto: Het Museo Mobile van Cecilia Bartoli in (met de klok mee) Zürich, München, Parijs en in de Zwitsere bergen.