Barco


Barco verkoopt productiesite aan Brownfield Ontwikkelaar PSR

Saneringsverplichting wordt eveneens door PSR overgenomen

KORTRIJK, BELGIË, 23 november 2007 - Barco kondigt aan dat het Barco terrein aan de Sevenslaan in Kortrijk verkocht is aan brownfield ontwikkelaar PSR nv uit Gent, voor het bedrag van 1,8 miljoen euro. Daarmee doet Barco niet alleen volledig afstand van het terrein en van de gebouwen, maar ook van het gerelateerd milieupassief. De ernstige grond- en grondwaterverontreiniging van de site, gevolg van de jarenlange industriële activiteiten van Barco en van de vorige eigenaars van de site (een chemische wasserij-ververij en een pottenbakkerij), zal structureel en definitief uit de weg geholpen worden door PSR, marktleider ter zake. Gesprekken met het Kortrijkse stadsbestuur in het kader van deze herontwikkeling zijn reeds gestart. Bedoeling is om een gemengde woonzone te ontwikkelen, gefundeerd op een vooruitstrevend en duurzaam concept, waarin zowel buurtbewoners als beleidsmakers zich zullen kunnen vinden.

De verkoop van het terrein aan de Sevenslaan aan PSR kadert in de verkoop van de divisie BarcoVision aan het Italiaanse ITEMA. BarcoVision heeft momenteel haar hoofdkwartier in de site aan de Sevenslaan. Dit hoofdkwartier blijft daar voorlopig gevestigd, gezien de divisie BarcoVision een huurovereenkomst daaromtrent zal afsluiten met PSR.

Barco startte in 2007 met een officieel verkoopproces. Uit de shortlist van kandidaten trad PSR als meest geschikt naar voren. Een heel aantal onderzoeken, reeds sinds 2000 uitgevoerd op vraag van Barco, toonden ernstige grondwaterverontreiniging aan, die bovendien migreert buiten de perceelsgrenzen en reikt tot aan de woonhuizen achter de spoorlijn. Al vanaf de eerste vaststellingen heeft Barco OVAM procedures ingesteld, de betreffende buurtbewoners geïnformeerd en op de hoogte gehouden van verdere ontwikkelingen. Op het moment dat de verontreiniging volledig in kaart was gebracht, besliste Barco de risico's verbonden aan het verontreinigd actief over te dragen aan een gespecialiseerde partij die ook zal zorgen voor de verdere afwikkeling.

Tijdens een persconferentie vandaag zullen deze plannen verder toegelicht worden.

Zie ook http://www.psr.eu/html/over_nieuws.aspx?cl=nl

Over PSR
PSR is als Brownfieldontwikkelaar gespecialiseerd in de herontwikkeling van ongebruikte en vaak zwaar verontreinigde terreinen en fabrieken.
PSR - reeds sedert 1999 onder deze benaming actief - neemt hiertoe de verontreinigde activa en de daaraan verbonden saneringsverplichtingen over.
Na sanering worden nieuwe vastgoedprojecten ontwikkeld zodat de terreinen opnieuw een economische invulling krijgen. PSR kan zich beroepen op een jarenlange ervaring in brownfieldontwikkeling en heeft reeds verscheidene projecten succesvol afgerond.

Voor meer informatie over PSR en Brownfield: www.psr.eu

Over Barco
Barco, een internationaal technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor geselecteerde professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific.
Barco (Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3800 werknemers wereldwijd.
In 2006 realiseerde Barco een omzet van 751 miljoen euro.

© Copyright 2007 Barco - Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com