Fortis Wint VASCO's Market Vision Award 2007 voor de Benelux


Toonaangevende Belgische bank gebruikt al bijna 15 jaar Digipass; Visionaire aanpak inzake toegankelijk Internetbankieren resulteert in meer dan 1 miljoen online rekeninghouders

WEMMEL, België, 20071123 -- VASCO Data Security International, Inc. (Nasdaq: VDSI) (www.vasco.com), de wereldleider in sterke gebruikersauthenticatie producten voor de financiële sector, kondigde vandaag aan dat VASCO's Market Vision Award 2007 voor de Benelux regio werd toegekend aan de toonaangevende Belgische bank Fortis .

In het begin van de jaren '90 zette Fortis VASCO's Digipass in om fax- en telefoonbankierende klanten te beschermen. Fortis was een van de allereerste banken wereldwijd om een dergelijk initiatief te nemen. Later dat decennium, ving Fortis aan met Internetbankieren, waarbij alle klanten werden uitgerust met een Digipass.

Met veiligheid en toegankelijkheid van de diensten als prioriteiten, bouwde Fortis een marktleidende e-banking-applicatie uit in België: Fortis telt vandaag meer dan 1,25 miljoen Internetklanten.

"Fortis is voor VASCO een vanzelfsprekende kandidaat voor een Market Vision Award." zei Jan Valcke, VASCO's President & COO. "Fortis' indrukwekkende realisaties en palmares betreffend handig en toegankelijk Internetbankieren voor hun klanten, waren doorslaggevende argumenten. We zijn ervan overtuigd dat de combinatie van Fortis' marktvisie en VASCO's wereldleidende Digipass, nog succesvoller zal blijken in de toekomst."

VASCO's Market Vision Award bestaat uit een bronzen beeld van de Belgische kunstenares Inge Dewilde. De prijsuitreiking zal vandaag, 23 november, plaatsvinden om 18:00 in de Belgische VASCO-kantoren, Koningin Astridlaan 164, Wemmel.

Over VASCO
VASCO is de nummer één leverancier van oplossingen en diensten met sterke authentificatie en elektronische handtekeningen. VASCO heeft zich gevestigd als 's werelds leidend softwarebedrijf gespecialiseerd in Internet Security, met een klantenbasis van bijna 6,000 bedrijven in meer dan 100 landen, inclusief bijna 950 internationale financiële instituten. VASCO's voornaamste markten zijn de financiële sector, enterprise security, e-commerce en e-government.

Toekomstgerichte stellingen
Stellingen in dit persbericht die verband houden met toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals " geloven', "anticiperen", "plannen", "verwachten" en gelijkaardige woorden is toekomstgericht and deze stellingen impliceren risico's en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen. Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.

Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.

Voor meer informatie neem contact op met:
VASCO: Jochem Binst, +32 2 609 97 00, jbinst@vasco.com



About Fortis: Fortis is een internationale financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed aanbod van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair of via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 48,5 miljard (31/10/2007) behoort Fortis tot de 15 grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in meer dan 50 landen en onze 60.000 gedreven, professionele medewerkers maken dat wij internationale kracht combineren met lokale flexibiliteit en onze klanten bijstaan met optimale ondersteuning.

Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com





VASCO